PRIJAVITE SE ZA SUBVENCIONISANE POLJOPRIVREDNE KREDITE: 6 miliona dinara za svakog poljoprivrednika, rok za prijavu 30. septembar

17:05

28.06.2023

Podeli vest:

pixabay

Ministarstvo poljoprivrede poziva poljoprivrednike da podnesu zahteve kod poslovnih banaka za odobravanje subvencionisanih kredita.

Svi zainteresovani mogu da dođu u banku i prilože dokumentaciju koja je potrebna za odobravanje kredita koje subvecioniše Ministarstvo poljoprivrede.

Svaki poljoprivrednik ima pravo na kredit kod svoje poslovne banke u visini njegovog kreditnog limita gde država subvencioniše kamatu, a zahvaljujući toj meri Ministarstva poljoprivrede, poljoprivrednicima su na raspolaganju najpovoljniji krediti na tržištu.

Pravo na kreditnu podršku imaju fizička lica – nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnici i pravna lica (zemljoradničke zadruge s najmanje pet članova, mikro i mala pravna lica).

Fizičko lice nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva i preduzetnik može ostvariti pravo na kreditnu podršku pod uslovom da je ukupan iznos kredita do 6.000.000 dinara, a pravno lice pod uslovom da je ukupan iznos kredita do 18.000.000 dinara.

Rok za podnošenje zahteva za kredite je 30. septembar tekuće godine.

Ovaj vid finansiranja namenjen je investicionim ulaganjima u novu poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, za nabavku životinja, za razvoj ratarstva, voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva i cvećarstva, investiciona ulaganja u novu poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, kao i za nabavku hrane za životinje.

 

(Pančevac)

VIMBLDON ODLUČIO, ALKARAZ PRVI, ĐOKOVIĆ DRUGI Novak postavljen za 2. nosioca na londonskom Gren slemu! Španac ga prestigao u zadnji čas! FOTO

PU PANČEVO: Identifikovana žena koja je oštetila dva parkirana automobila u Pančevu

 

VELIČANSTVEN, ALI TUŽAN VIDOVDAN OBELEŽEN U CRKVI LAZARICA: Episkop žički Justin poslao snažnu poruku Srbima

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.