VUČIĆ NA KOMEMORACIJI BIVŠEM PREDSEDNIKU SRBIJE MILANU MILUTINOVIĆU: Bio je skroman i odmeren čovek, koji je svoj život uvek vezivao za sudbinu svog naroda

13:48

05.07.2023

Podeli vest:

Instagram/buducnosrsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je komemoraciji povodom smrti bivšeg predsednika Srbije Milana Milutinovića u Domu Narodne skupštine i tom prilikom se upisao u Knjigu žalosti.

– Istorijsku i društvenu scenu napustila je jedna od najmarkantnijih ličnosti Socijalističke partije Srbije. Milan Milutinović je bio skroman i odmeren čovek, koji je svoj život uvek vezivao za sudbinu svog naroda – rekao je Vučić.

Predsednik je još jednom izjavio saučešće, i istakao da je uveren da će Milutinović ostati značajan deo te političke organizacije.

– Neka mu je večna slava – poručio je Vučić.

Podsećamo, Milutinović je preminuo 2. jula  u 81. godini života.

Milutinović je bio predsednik Srbije od kraja 1997. do decembra 2002. godine. Bio je sekretar za prosvetu i nauku Srbije, ambasador Jugoslavije u Grčkoj i ministar inostranih poslova SRJ.

Nakon isteka predsedničkog mandata, u decembru 2002. godine, predao se Haškom tribunalu, gde je bio optužen za navodne ratne zločine tokom borbe protiv separatista na KiM.

Oslobođen je u februaru 2009. i proglašen nevinim po svim tačkama optužbe.

 

(Pančevac/Novosti)

 

LEPA VUČIĆEVA SUPRUGA ZASENILA IZGLEDOM U PARIZU: Tamara Vučić na Nedelji visoke mode nikad lepša VIDEO

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.