OSUĐENICI IZ ZABELE SKUPILI 600 KILOGRAMA ČEPOVA, A RAZLOG ZA TO NEVEROVATAN: Human gest raznežio mnoge

14:45

10.07.2023

Podeli vest:

Rina

Osuđena lica i zaposleni u Kazneno-popravnom zavodu Požarevac (Zabela) prikupili su više od 600 kilograma čepova u humanitarnoj akciji „Čep za hendikep“ za kupovinu medicinskog pomagala za osobu sa invaliditetom sa teritorije Braničevskog okruga.

– Zaposleni i osuđenici u ovom zavodu od 2017. godine aktivno učestvuju u akciji pomoći osobama sa invaliditetom i do sada je prikupljeno nekoliko tona čepova koji su predati fondaciji „Čep za hendikep“. Fondacija je iz tog razloga dodelila priznanje ovoj kazneno-popravnoj ustanovi, a tokom posete predstavnika fondacije Zabeli dogovoreno je da se održi serija predavanja na temu mehanizama prevazilaženja životnih teškoća uz podršku Uprave za izvršenje krivičnih sankcija – kazali su za agenciju RINA u KPZ Požarevac.

Ova akcija je samo jedan u nizu primera humanosti osuđenih lica koji su ranijih godina svoj novac izdvajali u raznim akcijama.

Skoro 200 osuđenika iz Zabele se 2020. godine u jeku pandemije korona virusa odreklo dela novca koji su dobili od države u iznosu od 100 evra za ublažavanje posledica epidemije i usmerili ga za lečenje bolesne dece.

Oko 4.700 osuđenih lica u najvećim zavodima u zemlji (Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli, Pančevu i Novom Sadu) pokazalo je ponovo te godine empatiju odlukom da ustupe svoje suve obroke najsiromašnijim građanima.

Ogromnu podršku su pružili osuđenici u KPZ u Nišu kada su 2018. godine odlučili da zajedno sa zaposlenima, doniraju novac za kupovinu pokretnog inkubatora za bebe koji ima presudan značaj za život tek rođene dece u tom gradu.

(Pančevac/Rina)

 

TRAGEDIJA: Preminuo mladi rukometaš Andrej Petreski (19), ne zna se uzrok

NOVO POJAČANJE FK ŽELEZNIČARA Stigao je iskusni štoper Vojislav Stanković

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.