JABUKU ZADESILE DVE TEŠKE NEVOLJE Posle afričke kuge Jabuku pogodilo i orkansko nevreme!

11:20

11.08.2023

Podeli vest:

MZ Jabuka
Jabuku je posle afričke kuge svinja, usled koje su gotovo sve jedinke u tom selu eutanazirane, zadesila još jedna velika nevolja. Naime, zbog snažnog nevremena koje se dogodilo u nedelju, 6. avgusta, kada su jaku kišu pratili orkanski udari vetra, bilo je mnogo posledica u selu. Na sreću, one su samo materijalne, jer ljudskih žrtava ili povređenih nije bilo.
Prema rečima tehničkog sekretara Mesne zajednice Marine Nikolić, veliko nevreme koje je pretrpela Jabuka dovelo je do nestanka struje i vode, kao i do mnogo granja, kablova i drugih predmeta na putevima.

MZ Jabuka

– Uprkos ogromnom kijametu, radnici JKP-a „Vod-kom” su sve vitalne funkcije, uz pomoć ljudi iz JKP-a „Zelenilo” i Elektroprivrede Srbije, veoma brzo sanirali. Zahvaljujući njima, kao i građanima koji su im se priključili, veoma brzo došlo je do stabilizacije situacije. Nismo imali struju možda nekih sat i po do dva sata, jer su nadležne ekipe to veoma brzo vratile u funkciju, iako je jaka kiša još uvek padala. Njima je u pomoć priskočio i radnik EPS-a iz Jabuke Miloš Pavić, koji je u tom momentu bio na godišnjem odmoru. Ubrzo su očišćeni i putevi, a samo je u dužem periodu postojao problem oko interneta, i to u jednom delu naselja – navela je ona.
Tehnički sekretar dodaje da su krovovi na mnogim kućama toga dana bili oštećeni.
– Najgore je prošao stadion, gde su, pored krova svlačionice, stradali i zidovi ograda, kao i svetiljke reflektora. Pored toga, poslastičarnica u centru ostala je bez celog krova i samo se, bukvalno, vide grede – kaže Marina Nikolić.
(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.