OVDE ĆE DA GORI ZA VIKEND: Sve spremno za peti Sabor violinista u Pranjanima, svoje snage odmeriće mlade nade ali i iskusni virtouzi (FOTO)

11:54

17.08.2023

Podeli vest:

Rina

Sitno se odbrojava do početka najveće fešte u suvoborskom kraju. Peti, jubilarni Sabor violinista Srbije počinje sutra podizanjem zastave i intoniranjem himne Svilen konac i traje do nedelje, pa će tokom ovog vikenda selo Pranjani biti najveselije mesto u Srbiji.

– Takmičenje mladih violinista Srbije održaće se u petak, 18. avgusta, u saborskoj areni na stadionu u Pranjanima. Da ovaj instrument ima budućnost najbolji su dokaz mlade zvezde sa gudalom u ruci koje će ovog petka u 20.00 sati nastupiti na jedinstvenoj svetkovini u državi, posvećenoj kraljici svih istrumenata – violini, rekao je za RINU Gvozden Nikolić idejni tvorac ove manifestacije.

Rina

Subota je rezervisana za dvanaest veličanstvenih violinista ali i osam majstora harmonike, pobednika iz Sokobanje koji na Sabor stižu predvođeni svojim učiteljom Sašom Stanojevićem. Oni će se pojaviti u 19 sati i biće to uvod za majstore violine. Autoprevoz Čačak za dane Sabora violinista Srbije, u petak, subotu i nedelju obezbedio je više od 70 polazaka iz Čačka i Gornjeg Milanovca ka Pranjanima i nazad.

Rina

Tako će u petak prvi autobus krenuti u 09.30, a poslednji u 01.00 nakon ponoći iz Čačka, iz Gornjeg Milanovca u 06.45, a povratak u ponoć, dok će dok će u subotu i nedelju red vožnje biti pojačan. Na tabeli iznad možete videti Red vožnje koji će se saobraćati u dane Sabora violinista Srbije.

Tokom trajanja Sabora violinista Srbije svi posetioci moći će da uživaju u bogatom muzičkom programu, pa kako dodaju organizatori dobar provod u Pranjanima je nešto što se podrazumeva.

(Pančevac/Rina)

HUMANOST NA DELU: Pančevačko udruženje „Ognjište“ uručilo donaciju deci oboleloj od raka Slavko Radojičić: Nema lepšeg osećaja nego pomoći nekome FOTO

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.