PANČEVAČKI BEND BAS I STEGA NA MINI FESTIVALU „LETNJI SURF“: Jedinstvena muzička fuzija 9. septembra u beogradskom klubu „Garaža“

12:08

29.08.2023

Podeli vest:

Printscreen/Instagram
Dugo iščekivani beogradski „Letnji Surf“ mini-festival otkrio je još jedno uzbudljivo ime koje će se pridružiti muzičkoj postavi. Pančevački bend Bas i Stega, poznat po svojoj jedinstvenoj muzičkoj fuziji, zvanično je potvrđen kao jedan od izvođača na ovom rokenrol događaju koji će se održati 9. septembra u beogradskom klubu „Garaža“.
Sa svojim nekonvencionalnim pristupom muzici, Bas i Stega su postali prepoznatljivi po spajanju različitih muzičkih žanrova, od tradicionalnih elemenata do savremenih zvukova. Njihov svirački duh, sposobnost da izazovu emocije kod publike i energični nastupi doveli su do toga da su postali omiljeni među ljubiteljima autentične muzičke scene.
„Letnji Surf“ mini-festival će biti prilika da se Pančevci i svi posetioci iz drugih gradova povežu i uživaju u jedinstvenom spoju muzičke kreativnosti. Bas i Stega će svojim zvucima obogatiti veče i doprineti da festival bude upamćen kao jedan od najboljih u ovoj godini.
Uz već potvrđene izvođače, kao što su Čikine Bombone i Moussaka, dodatak imena Bas i Stega samo pojačava uzbuđenje i iščekivanje ovog muzičkog događaja.

Sastav Bas i Stega nastao je u avgustu 2011. godine. Imenovan je spajanjem početnih slogova imena članova prve postave. Muzika koju Bas i Stega stvara satkana je od različitih muzičkih pravaca koji uključuju dab, fank, post-rok, džez i mnoge druge koji su pažljivo ukomponovani u plesne forme i obogaćeni elementima savremene muzike. Kompozicije se zasnivaju na stabilnim ritmovima koji su podržani razigranim bas linijama, a ritmičke strukture obojene su psihodeličnim zvukovima isprepletanih gitara i sintisajzera koji stvaraju jedinstvenu atmosferu.

Bas i Stega su:

  • Miloš Spasić (sintisajzer)
  • Stevan Đorđević (bas gitara)
  • Uroš Kiš(bubnjevi/sempler)
  • Dragan Vlajić Gale (gitara/vokal)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bas i Stega (@basistega)

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.