NIS DONACIJA I ISPLATA DIVIDENDI: Naftni gigant ulaže u zajednicu

10:49

01.09.2023

Podeli vest:

Nastavljajući da brine o zajednici u kojoj posluje, kao i o dobrobiti njenih članova, kompanija NIS podržala je obnovu tri dečja igrališta u naseljima opštine Kanjiža. Ovaj projekat, vredan dva miliona dinara, realizovan je u saradnji sa Udruženjem građana „LandART“ iz Kanjiže.

Zahvaljujući ovoj donaciji kompanije NIS, gotovo 1000 mališana iz naselja Male Pijace, Horgoš i Velebit, dobili su nove bezbedne elemente na svojim igralištima, gde će imati priliku da stvaraju nove uspomene i uživaju u igri i razonodi sa svojim vršnjacima. Ovim povodom, igralište u Malim Pijacama obišli su Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža, Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS, i Atila Šafranj, predstavnik udruženja „LandART“.

Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža, istakao je značaj saradnje sa kompanijom NIS.
– Nadam se da ćemo još dugo imati zajednički program i zajedničke akcije u vezi sa razvojem naše opštine. Danas imamo posebnu čast i mogućnost da dobijemo još dva miliona dinara kao posebnu donaciju od kompanije i zahvaljujemo na tome. Mi imamo 13 naselja i u tri ćemo sada imati obnovljeno igralište. Naša deca su naša budućnost i ako se oni dobro osećaju u našoj sredini, zajednici, opštini, onda se nadamo da će ovde ostati – rekao je Fejstamer.
Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, kazao je da su do sada u opštini Kanjiža zajednički realizovani brojni značajni projekti u korist građana i da će se saradnja nastaviti.
– Hteo bih da zahvalim građanima opštine Kanjiža na tome što nas doživljavaju kao partnere i svoje prijatelje i omogućavaju NIS-u da uspešno posluje na ovim prostorima. Mi ćemo, kao društveno odgovorna kompanija, učiniti sve što je do nas da još više učvrstimo taj odnos i da dalje poboljšavamo tu saradnju. U sledećoj godini NIS i opština Kanjiža sarađivaće u oblasti obrazovanja i mi ćemo uložiti sredstva u našu decu, jer je slogan NIS-a “Budućnost na delu“, a ta budućnost su naša deca“ – istakao je Smirnov.

Kompanija NIS je od 24. avgusta, počela s isplatom akcionarima dividende za 2022. godinu. U te svrhe biće isplaćeno 23.364.924.716 dinara (u bruto iznosu), odnosno 25 odsto prošlogodišnje neto dobiti. Kako kažu u NIS-u, to je ujedno i najveći godišnji iznos koji će biti isplaćen akcionarima od početka isplate dividende 2013. godine. Do sada je na ime dividende isplaćeno gotovo 66 milijardi dinara. Pravo na isplatu imaju svi akcionari koji su bili upisani u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti kao vlasnici akcija na Dan akcionara, odnosno 19. juna 2023. godine. Državi Srbiji će na ime dividende iz dobiti za 2022. godinu u budžet biti uplaćeno više od 6,98 milijardi dinara, a Republika Srbija ostvaruje i prihod na osnovu poreza koji se uplaćuje prilikom isplate dividende akcionarima.
Građanima Srbije koji poseduju akcije NIS-a biće isplaćeno 122 dinara po akciji, što je iznos koji se dobije kada se od bruto vrednosti dividende po akciji (143,29 dinara) odbije porez od 15 odsto koji je NIS dužan da obračuna i uplati za ove akcionare pri isplati dividendi. Isplata manjinskim akcionarima obavlja se preko Centralnog registra hartija od vrednosti, na račune koje koriste za trgovanje akcijama ili na račune koje su dostavili prilikom prijavljivanja za besplatne akcije.

(Pančevac)

POSLEDNJI INTERVJU DRAGANA ŽIVKOVIĆA ZA PANČEVAC: Ceo život obeležen muzikom! Evo kako su nastali Banatski kicoši! Auto-stopom na evropski Vudstok!

UDRUŽENJE ROK MUZIČARA PANČEVA Preminuo Dragan Živković Bale

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.