STOP VOŽNJI U SUPROTNOM SMERU: Izdat nalog da se izrade novi znaci na auto-putu

19:47

07.09.2023

Podeli vest:

Printscreen

Povodom nesreća na auto-putevima zbog vožnje u suprotnom smeru, Goran Vesić, ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture rekao je za RTS da je dat nalog za izradu dodatne saobraćajne signalizacije. Objasnio je da će ona biti postavljeni na svim izlazima sa auto-puta i upozoravati bilo koga ko slučajno krene pogrešnom stranom da je to opasno po život i da se zaustavi.

Jedna osoba je poginula, a dve su povređene u saobraćajnoj nesreći koja se u nedelju dogodila na auto-putu „Miloš Veliki“ kod Jakova, kada je vozač „fijata“ vozio u suprotnom smeru.

Nakon toga se na društvenim mrežama pojavio i snimak vožnje u suprotnom smeru kod aerodroma „Nikola Tesla“, a komentariše se da je to sada nekakva vrsta izazova.

Goran Vesić je istakao da je juče izdat nalog da se izrade saobraćajni znaci i da je za to potrebno tri nedelje.

Ti znaci će biti postavljani na svim izlazima sa auto-puta i to će, kako objašnjava, biti još dodatna saobraćajna signalizacija, iako već postoji u skladu sa zakonom.

„Iako većina onih, nažalost, koji su vozili pogrešnom stranom, to nisu radili zato što nisu videli signalizacije, već zato što su to očigledno želeli, što je strašno. Ali u svakom slučaju nije na odmet da uradimo i dodatnu saobraćajnu signalizaciju kako bismo upozorili bilo koga ko slučajno krene pogrešnom stranom da je naprosto to opasno po život i da se zaustavi“, upozorio je Vesić.

Što se tiče snimaka vožnje u suprotnom smeru na društvenim mrežama i navodnih izazova, Vesić ukazuje da nažalost ima ljudi koji se time bave i koji osim što ugrožavaju svoj život, ugrožavaju i druge živote.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.