PODRŠKA ŽENAMA KOJIMA JE POTREBNA POMOĆ Otvorena kancelarija Udruženja Žena uz ženu čija je misija podizanje svesti o karcinomu dojke!

16:45

22.10.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Pančevo

U Pančevu je otvorena kancelarija Udruženja „Žena uz ženu“, čija je misija podizanje svesti o karcinomu dojke kroz različite edukativne sadržaje i pružanje pomoći obolelima. U okviru ovog događaja organizovana je i promocija knjige „Ti si ta“, autorke Ane Dornik.

Svečano otvaranje pančevačkog ogranka kancelarije Udruženja „Žena uz ženu“, organizovano je u restoranu „Trešnjica“. Pančevke koje se suočavaju sa teškom dijagnozom karcinoma dojke, od sada će moći da pronađu potrebnu podršku, kaže Dragana Simović, članica udruženja i jedna od organizatora ovog događaja i dodaje:

– Shvatili smo da ima puno Pančevaca koji za tako nešto ne znaju, kojima je potrebna podrška, zvezda vodilja da bi znali da iz svega toga može da se izađe. Sada smo uspeli da otvorimo ovu lokalnu kancelariju, trudićemo se da ispratimo sve ono što bi moglo da pomogne drugima, da pravimo radionice, panele. Imamo puno ideja, i nadamo se da ćemo uspeti da ostvarimo bar neke ciljeve, kaže Simović.

Misija udruženja „Žena uz ženu“ je, između ostalog, edukovanje društva o karcinomu dojke, što je veoma važno, uzevši u obzir da se broj obolelih iz godine u godinu povećava, kaže članica udruženja, naša sugrađanka Tatjana Tulić.

– Misija udruženja je da pomažemo ženama, da im pružamo psihološku podršku ženama, koja je najbitnija, kao i edukacija porodice i okruženja. Kada se razboliš, kada si na ivici smrti i saznaš za ovakvu tešku dijagnozu, onda ti je svaka pomoć dobrodošla, a kada izađeš iz toga, shvatiš da si ozdravio, onda jednostavno želiš da pomažeš drugima, ističe Tulić.

Prisutnima je prikazan kratak film o nastanku udruženja i njegovoj misiji, a bilo je reči i o promociji knjige „Ti si ta“, koju je predsednica društva, Ana Dornik, napisala dok se borila sa karcinomom. Autorka kaže da je u pitanju autobiografska knjiga, koja podseća na vrednosti žene, na koje se često zaboravlja.

– Ova knjiga, Ti si ta, je vrlo afirmativna i prepoznata je kao psihološka podrška ženama koje boluju od karcinoma dojke, ali, na moju sreću, prepoznata je i kao neki vodič ženama, da zdravlje treba da bude prioritet njihovog života, naglašava Ana Dornik.

Udruženje „Žena uz ženu“ osnovano je sa namerom da ukaže na važnost prevencije i ranog otkrivanja maligniteta, i organizuje različite edukativne programe i sadržaje uz angažovanje eminentnih stručnjaka.

(Pančevac/RTV Pančevo)

PANČEVCI PONOVO SREĆNE RUKE Vesna Dotlić u nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi osvojila stan u Zemunu za SAMO 398 dinara!

NARODNA IGRA NIJE ISTO ŠTO I FOLKLOR: U Baletskoj školi Dimitrije Parlić u Pančevu pre tri godine otvoren ovaj smer!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.