JAZZ FESTIVAL: Prve festivalske večeri Endi Šepard Trio pred pančevačkom publikom

10:56

26.10.2023

Podeli vest:

KC Pančeva
Prve večeri jazz festivala, 3. novembra od 21 sat, pančevačka publika će imati priliku da čuje (i vidi) trio saksofoniste Endija Šeparda, jednog od najistaknutijih britanskih džez muzičara svih vremena.
Endi Šepard je snimio dvadesetak albuma kao lider, i još nekoliko desetina kao sajdmen. U autorskom opusu ima preko 350 kompozicija. Od 2008. je ekskluzivac slavne produkcije ECM Records, za koju je dosad objavio četiri albuma, dok je kao član trija s Karlom Blej i Stivom Svolouom za istu kuću objavio još pet izdanja. Opisujući dugogodišnjeg pulena, legendarni Manfred Ajher je utvrdio: „Dovoljno je da čujem samo jednu notu, da bih znao da je Endi”. Nosilac je počasnog doktorata Univerziteta u Bristolu od 2019. godine.
Među džez muzičarima s kojima je radio su i Gil Evans, Džordž Rasel, Arild Andersen, Ejvind Orset, Nana Vaškonselos, Mišel Benita, Sebastijan Ročford, Džon Paričeli, Kit Tipet, Rendi Breker, Ketil Bjernstad, Piter Erskin, Espen Eriksen i Han Benink. Ništa manje upečatljiv nije spisak muzičara iz svetova roka, popa i klasike: Erik Klepton, Džoan Armatrejding, Elvis Kostelo, Ringo Star, Fela Kuti, Džon Martin, Džudi Tzuk i Džoana Mekgregor.
Muzika za njegov novi trio nastala je početkom 2021. godine. Italijanka Rita Markotuli i Portugalac Karlos Bika su i sami među vodećim ličnostima na savremenoj evropskoj džez sceni.
Karte za celovečernji program jednog festivalskog dana prodaju se na blagajni Kulturnog centra Pančeva i koštaju 500 dinara. Telefon za rezervacije: 013.440.944.
(Pančevac/KC Pančeva)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.