POTPISAN SPORAZUM O OBUSTAVI PROTESTA Ovo su detalji dogovora Pošte i Vlade Srbije

19:49

15.11.2023

Podeli vest:

Pančevac

Večeras je potpisan je sporazum o obustavi protesta u Pošti Srbije.

Na sastanku u Vladi Srbije postignut je dogovor sa predstavnicima radnika Pošte Srbije, na osnovu sporazuma koji su potpisali Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i predstavnici sindikata.

Sporazumom je dogovorena isplata jednokratne pomoći svim radnicima, izuzev rukovodstvu, u iznosu od dvadeset hiljada dinara, najkasnije do 25. novembra. Povećanje plata, od 1. novembra ove godine, svim zaposlenima u tehnologiji, u iznosu od 10%. Dodatno povećanje plata radnicima u tehnologiji dogodiće se 1. januara 2024. godine i iznosiće 10%, što čini kumulativno povećanje plate u iznosu od 21% u odnosu na trenutne zarade u tehnologiji.

Takođe, dogovoreno je i uvećanje zarada svim zaposlenima u administraciji, izuzev rukovodstvu, od 10%, počevši od 1. januara 2024. godine.

Na sastanku je postignuta saglasnost da neće biti sankcionisanja radnika zbog nezakonite obustave rada, za sve radnike koji ispune dogovor o prestanku obustave do sutra, 16. novembra u 12 časova. Nesankcionisanje uključuje i isplatu dela zarade tokom trajanja obustave rada.

(Pančevac/Kurir)

BRNABIĆEVA: Pričama o lažnim biračima, opozicija pravi alibi za poraz na izborima

VLADA POVEĆALA SREDSTVA ZA POMOĆ DRŽAVE ZA KUPOVINU KUĆA NA SELU Evo koje uslove treba da ispunite kako biste dobili novac

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.