NEGA PRIRODNE JELKE SA BUSENOM: Pet saveta za očuvanje svežeg izgleda tokom celokupne sezone praznika

18:07

12.12.2023

Podeli vest:

Jelka
Pixabay

Održavanje prirodne jelke sa busenom tokom praznika ključno je kako bi očuvali njen svež izgled i produžili njeno trajanje u domu.

Mi vam donosimo nekoliko saveta za održavanje zahvaljujući kojima će vaša jelka ostati sveža, negovana i lepa.

Redovno zalivanje

Busen jelke zahteva redovno zalivanje kako bi zadržao vlagu. Postarajte se da je zemlja uvek vlažna, ali ne i preplavljena. Proveravajte zemlju svakodnevno i prilagodite zalivanje prema potrebi.

Odgovarajuća temperatura

Jelka će duže ostati sveža ako je postavljena dalje od izvora toplote poput radijatora, peći ili direktne sunčeve svetlosti. Održavajte optimalnu temperaturu u prostoriji kako biste produžili vek jelke.

Izbor pravih ukrasa

Prilikom ukrašavanja jelke, izbegavajte preterano teške ili viseće ukrase koji bi mogli oštetiti grane ili izazvati padanje iglica. Lagani i odgovarajući ukrasi doprinose očuvanju jelke.

Prskanje vode

Ponekad možete nežno prskati vodu po granama kako biste očuvali vlagu i svežinu. Ovo je posebno korisno ako je unutrašnjost prostorije suva.

Pravilno odlaganje

Kada dođe vreme za uklanjanje jelke, razmislite o presađivanju busena u baštu. Ako to nije moguće, proverite lokalne programe recikliranja jelki kako biste je odlagali na ekološki prihvatljiv način.

Ovih nekoliko koraka pomoći će vam da uživate u svežini i lepoti prirodne jelke sa busenom tokom celokupne sezone praznika.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.