GRADSKA BIBLIOTEKA PANČEVO: Tribina „Rodoljublje u dečijim knjigama – da ili ne?“ 27. decembra

12:41

27.12.2023

Podeli vest:

Gradska biblioteka Pančevo Katarina Janković

Udruženje „Dobrodetelj“ organizuje tribinu „Rodoljublje u dečijim knjigama – da ili ne?“ koje će se održati u četvrtak, 28. decembra u 19 sati u Čitaonici Gradske biblioteke Pančevo.

Tema večeri će biti posvećena pitanju kako deci usaditi ljubav prema svojoj naciji i tradiciji u savremenom srpskom društvu. Da li postoje protivljenja ovom pristupu i kako se ova važna misija realizovala nekada, u poređenju s današnjim vremenom?

Gosti panela, među kojima su Zoran Stefanović, predsednik Udruženja dramskih pisaca Srbije, Milan Bojić, istoričar i pisac dečijih knjiga, Milena Kovačević, profesor srpskog jezika i književnosti, i Aleksandar Miljević, pisac i izdavač edicije „Dobro dete“, pružiće svoje jedinstvene perspektive na ova pitanja.

Udruženje „Dobrodetelj“ ima za cilj očuvanje i razvoj jevanđeljskih vrlina i tradicionalnih vrednosti koje su oduvek krasile srpski narod. Kroz izdavačku delatnost za decu i omladinu, oni nastoje da prenesu najbolje od srpskog naroda novim generacijama. Panel će se fokusirati na promociju „Dobro dete“ edicije, koja kroz knjige podstiče razvoj vrlina kao što su vera, hrabrost, dobrotа i ljubav, kako bi deca rasla kao moralno odgovorni pojedinci.

Učesnici će diskutovati o važnosti očuvanja vekovnih vrlina i vrednosti, istražujući kako njihovo ugrožavanje može uticati na srpsko društvo. Panelisti će takođe pokušati da odgovore na pitanje šta će se desiti ako ne prenesemo deci ljubav prema svojoj naciji i tradiciji.

Ovaj događaj predstavlja priliku za roditelje, nastavnike i sve ljubitelje kulture da se pridruže razgovoru o vaspitanju nove generacije i očuvanju vrednosti koje čine srpski identitet jedinstvenim.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.