OMOLjIČKI FOLKLORAŠI KUD „Žisel” kreće u nove pohode

10:22

05.02.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT

 Zimska pauza za folkloraše iz omoljičkog KUD-a „Žisel” je kratko trajala i oni su već od 1. februara, s punim baterijama, započeli  nove umetničke aktivnosti.

Predsednik Upravnog odbora pomenutog društva Božidar Potkonjak navodi da je minula godina protekla u akumulaciji snaga i omasovljavanju članstva, naročito u najmlađim kategorijama.

– Kalendar koncerata nije bio prepunjen, prvenstveno zbog finansijske situacije, ali je bio obeležen s više zapaženih nastupa, pre svega humanitarnih. „Žiselovci” svih uzrasta su ostavljali srce na sceni za svoje sugrađane, kao i za druge mlade i starije ljude u nevolji, jer „naše malo za nekog je mnogo” u ovim teškim vremenima. Tako je bilo i na jednom od njih u novembru – humanitarnom celovečernjem koncertu „Za Nocu”, u organizaciji naših članova, u Domu kulture – navodi Potkonjak.
Folkloraški dani u Omoljici u februaru će proticati u pripremnim aktivnostima članova KUD-a „Žisel” radi realizacije planiranih obaveza što se tiče nastupa na koncertima i festivalima, ali i planiranja učestvovanja na smotri folklora u Pančevu u organizaciji Kulturno-prosvetne zajednice.

– Finiširani su napori i ulaganja za dodatna stručna usavršavanja i licenciranje umetničkih rukovodilaca društva, kako bi članovima bila obezbeđena pravilna obuka u duhu i po zapisanim obrascima naše narodne igre i pesme. Ovo je bio narativ svih ovih četrnaest godina postojanja „Žisela”, koji je i prepoznat i uvažen kao lokalni ambasador tradicionalne kulture, kako u Srbiji, tako i van granica naše zemlje. O tome svedoče brojne nagrade, plakete, diplome i zahvalnice koje su pokrile zidove sale bivšeg Omladinskog doma, u kome članovi održavaju probe i okupljanja. Uporedo se obavlja upisivanje novih članova u folklorne grupe svih uzrasta, a svi zainteresovani su dobrodošli – ističe ovaj Omoljčanin.

(Pančevac)

SPORTSKA PRISEĆANjA – STONOTENISER VLADIMIR DEANOVIĆ: Kad sunce pripeče

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.