POTRAGA ZA MALOM DANKOM Kontrolni punktovi na ulazu u Banjsko polje, pretražuju se kuće i stanovi

10:51

27.03.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT/SrbijaDanas

Na terenu je veliki broj policajaca, pripadnika Žandarmerije, spasilaca, članova Dobrovoljnih vatrogasnih društava, Gorske službe spasavanja i drugih nadležnih službi.

Na prilazu Banjskom polju postavljeni su punkovi na kojima policija kontroliše sva vozila koja izlaze i ulaze iz naselja.

 

Devojčica Danka Ilić (2) iz Banjskog polja kod Bora nestala je juče oko 13 sati. Od tog trenutka policija, vatrogasci, Gorska služba, građani, rodbina svi tragaju za detetom. U potragu za devojčicom uključili su se i rudari iz Bora.

– Organizovali smo se kao četa za spasavanje rudnika iz Bora i kompanije za podzemnu eksploataciju uglja Bogovina, Lubnica i Vrška čuka. Pretražujemo brestovačku reku. Od Brestovačke banje do Starog zlotskog puta do mosta na Brestovicu. Teren je jako nepristupačan. I mi ljudi koji smo osposobljeni za težak fizički rad u rudniku, teško se krećemo. Mogu da kažem da je gotovo nemoguće da je dete od dve godine tamo prolazilo. Tvrdim vam da smo prošli svako ćoše. Od Banskog polja i preko brda. Nastavićemo i dalje potragu u dogovoru sa policijom – kaže Miroslav Androbić iz čete za spasavanje rudnika iz Bora.

Potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz Bora ne prestaje, za njom se tragalo celu noć a bez pauze nastavljeno je i tokom jutra. Brojne spasilačke ekipe pretražuju teren, a u potragu su uključeni i dronovi sa kamerama, psi tragači.

Potragu otežavaju loši vremenski uslovi i nepristupana teren. Jedan od komšija izjavio je da je video devojčicu kako odlazi ka šumi, a temperatura se tokom noći spustila na šest stepeni.

Nakon Dankinog nestanka prvi put u Srbiji je aktivar amber alert, sistem Pronadji me. Policija provera sva vozila koja ulaze u Bor, pretražuju se napušteni objekti, devojčicina slika na kojoj joj se vidi lice svuda je objavljena.

Danka je nestala dok se sa starijim bratom i majkom igrala ispred vikendice, u trenutku kad se majka okrenula da sinu da vode.

NADLEŽNI APELUJU GRAĐANIMA da ne kreću samoinicijativno u potragu za nestalom Dankom (2)

(Pančevac/K1info)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.