NADLEŽNI APELUJU GRAĐANIMA da ne kreću samoinicijativno u potragu za nestalom Dankom (2)

08:40

27.03.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić iz Bora traje od juče kada je prijavljen njen nestanak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Pripadnici policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren sa psima tragačima, podignuto je nekoliko desetina dronova sa termovizijskim kamerama, a u potragu su uključeni i helikopteri Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Nadležni apeluju na građane da ne kreću samoinicijativno u potragu, kako ne bi ometali iskusne spasioce, a ukoliko bude bilo potrebe biće pozvani građani dobrovoljci.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Devojčica Danka Ilić, stara nepune dve godine, nestala je na Banjskom polju u Boru, a potraga za njom traje više sati. Devojčica nestala je juče oko 13.45 sati, dok je sa majkom i bratom bila ipred porodične kuće. Zbog njenog nestanka prvi put u Srbiji aktiviran je sistem Pronađi me.

U potragu za devojčicom uključene su sve operativne jedinice, MUP, sektor za vanredne situacije, građani, jedinica dronova.

– Pretraženo je više od osam kilometara kvadratnih. Mi ćemo i večeras ostati na terenu kako bi tražili našu malu sugrađanku. Ali molim građane da večeras kada padne mrak da se smire, da puste profesionalce da rade svoj posao. Danas će doći još tri drona MUP-a i dva privatnih kompanija koja imaju termovizijske kamere. Ono što je najvažnije je da će doći i tri psa istrenirana za pretrage. Treba nam mir, treba nam tišina i da koordiniramo ovom situacijom“, rekao je Komadant štaba za vanredne situacije Aleksandar Milikić medijima.

Nekoliko stotina ljudi traga za devojčicom, pored Žandarmerije sa psima, učestvuje i Gorska služba spasavanja koja je pokrenula i dron.

Potragu otežavaju loši vremenski uslovi i nepristupačan teren.
Roditelji apeluju na sve one koji imaju bilo kakvu informaciju ili vide negde Danku da obaveste policiju.

(Pančevac/RINA)

AKTIVIRAN SISTEM PRONAĐI ME Nestala dvogodišnja devojčica u Banjskom polju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.