ZNANJE SE IPAK ISPLATI! Raspisan konkurs za najbolje srednjoškolce u Srbiji

14:04

11.04.2024

Podeli vest:

Pixabay

Fond za mlade talente Republike Srbije raspisao je Konkurs za dodelu nagrada učenicima srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu tokom kalendarske 2023. godine. Prijave na konkurs će biti otvorene do 20. maja.

Na konkurs se mogu prijaviti svi srednjoškolci koji su osvojili neko od prva tri mesta na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, a svaki kandidat može biti nagrađen samo jednom i to za najbolji postignut rezultat tokom 2023. godine. U zavisnosti od ranga, kao i plasmana na takmičenju, za svakog kandidata biće definisan i iznos jednokratne naknade u visini od 20.000 do 200.000 dinara.

Već punih 16 godina, osnovni cilj i misija ovog načina nagrađivanja je pružanje podrške mladim i izuzetnim talentima u najranijim fazama njihovog školovanja, ali i motivacije da nastave da ređaju uspehe kako bi kasnije postali i naši stipendisti. Fond za mlade talente Republike Srbije se nalazi u sastavu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i od 2008. godine bavi se razvojem mladih talenata u Srbiji. Do danas je dodeljeno više od 40.000 stipendija i nagrada studentima i učenicima srednjih škola. U okviru aktuelne sveobuhvatne reforme koja se sprovodi uz podršku Vestminsterske fondacije za demokratiju (NJFD), ostvarene su brojne saradnje sa javnim i privatnim sektorom i uvedene novine u programe podrške Fonda.

Priznata takmičenja obuhvaćena su Kalendarima takmičenja utvrđenim od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije na republičkom ili međunarodnom nivou, kao i takmičenja iz oblasti fizičkog vaspitanja, sporta i muzičke i baletske umetnosti. Propisani su i uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju da bi stekli uslova za nagrade. Prvo, treba da su državljani Republike Srbije ili imaju status izbeglice i da imaju prebivalište u Republici Srbiji, odnosno boravište – za lica koja imaju status izbeglice. Kao drugi uslov navedeno je da su kandidati u vreme osvajanja nagrade na priznatim takmičenjima imali status učenika srednje škole koja ima sedište na teritoriji Republike Srbije. Treću uslov je da su osvojili jednu od prve tri nagrade/mesta u pojedinačnoj konkurenciji na priznatim takmičenjima koja su održana u periodu od 1. januara 2023. godine do 31. decembra 2023. godine, izuzev za oblast fizičkog vaspitanja gde se nagrađuje jedno od prva tri mesta i u ekipnoj konkurenciji.

Prijava sa konkursnom dokumentacijom se predaje na pisarnicu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija ili se može poslati poštom (običnom poštom, pošiljkom sa potvrđenim uručenjem – „A” i „AA”, post ekspres, kurirskom službom, dostavnom službom i sl.), s tim da je neophodno da konkursna dokumentacija poslata poštom prispe na pisarnicu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija u roku za konkurisanje. Prijave koje nisu dostavljene u navedenom roku smatraće se neblagovremenim i neće biti razmatrane. Liste preliminarnih rezultata biće objavljena na zvaničnoj na internet prezentaciji Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i Fonda za mlade talente Republike Srbije. Nakon objavljivanja Liste preliminarnih rezultata Konkursa biće određen period za žalbe i dopunu dokumentacije u trajanju od minimum sedam dana od dana objavljivanja Liste. Sve žalbe i dopune dokumentacije koje pristignu u roku koji bude određen i objavljen zajedno sa Listom, biće razmatrane radi daljeg odlučivanja i usvajanja Odluke o Listi dobitnika nagrada po Konkursu.

Sve informacije o Konkursu za dodelu nagrada učenicima srednjih škola su objavljene na zvaničnoj internet prezentaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije – www.fondzamladetalente.gov.rs, a mogu se dobiti i putem elektronske pošte: fond.konkursi@nitra.gov.rs, putem telefona: 011/311-0785 ili vajber aplikacije na telefonu 064/8166010 svakog radnog dana u periodu od 10 do 12 časova.

(Pančevac/Z.S)

KONKURS MINISTARSTVA ZA PODSTICAJE U STOČARSTVU: Prijave preko eAgrara

Raspisan konkurs za Ukrštene umetničke rezidencije iz oblasti stripa

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.