POBEDA DOMAĆINA FK Crvena zvezda – FK Železničar 3:0

18:36

14.04.2024

Podeli vest:

FK Zelezničar

Fudbaleri Crvene zvezde i Železničara  odigrali su meč na stadionu Rajko Mitić u Beogradu u okviru 30. kola Superlige Srbije. Pobeda je pripala Zvezdi  3:0. čime je na trijumfalan način najavila kraj regularnog dela sezone i početak plej-ofa.. 

Aktuelni šampion je obezbedio prvu poziciju pred start plej-ofa i nastoji da održi prednost od minimum četiri poena u odnosu na Partizan uoči Večitog derbija, koji je na programu sledećeg vikenda.

Zvezda je imala inicijativu od samog starta susreta, ali daleko od toga da Železničar nije uspevao da pruži otpor domaćinu. Gosti su najviše preko kontri pokušavali da ugroze gol Omrija Glazera, ali je odbrana ‘crveno-belih’ bila spremna za svaki od tih pokušaja. Najveću priliku imao je Mirko Ivanić, kada ga je sjajno proigrao Olajinka, ali je Mirko šutirao tik pored leve stative.

 

Gol za Zvezdu postigao je u 45. minuti, baš pred kraj prvog poluvremena   Ivanić! Kačio je loptu posle centaršuta taman toliko da je skrene u mrežu sa pet metara posle centaršuta. Bukari je uputio loptu u kazneni prostor, pa se njemu piše asistencija.

Drugi gol za Zvezdu postigao je Šerif Endiaje. Katai je maestralno asisitirao i Endiaje postigao novi gol!

Treći gol u 86. minutu postigao je Olajinka. Oduzela je loptu Milojevićeva ekipa na sredini terena, koja je došla do Zvezdinog Nigerijca, a on je bio smiren i povisio je na 3:0.

Golove za Zvezdu postigli su  Mirko Ivanić, Šerif Endiaje i Piter Olanjinka, dok su asistencije upisali Osman Bukari, Aleksandar Katai i Jovan Šljivić.

SASTAVI

Stadion: “Rajko Mitić”.

Sudija: Danilo Nikolić.
Strelci: Ivanić u 45, Endiaje u 73. i Olanjinka u 86. minutu.
Žuti kartoni: Mijailović, Bukari (Crvena zvezda).

Crvena zvezda: Glazer – Mijailović, Spajić, Dragović, Rodić – Hvang, Stamenić – Bukari, Olajinka, Ivanić – Endiaje.

Železničar: Mijatović – Balaž, Hajdin, Knežević, Kovačević – Endijae, Obradović, Pavlov, Romanić – Stanković, Đorđević.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.