REKORD! STRUJU uštedelo 54% domaćinstava u Srbiji: Evo ko će sve dobiti NIŽE RAČUNE

19:33

23.04.2024

Podeli vest:

Pixabay

Najviše su štedeli građani u Beogradu, Nišu, Šapcu, Smederevu, Vranju, Novom Sadu, Subotici, Somboru i Sremskoj Mitrovici.

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da je popust za racionalnu potrošnju električne energije u martu ostvarilo 1,8 miliona domaćinstava ili 54 odsto.

Mart je bio mesec u kojem su građani bili najefikasniji u potrošnji struje, a najviše su štedeli građani u Beogradu, Nišu, Šapcu, Smederevu, Vranju, Novom Sadu, Subotici, Somboru i Sremskoj Mitrovici.

 Od početka oktobra 2023. do kraja marta ove godine, svakog meseca popust je ostvarilo više od polovine domaćinstava, a za ovih šest meseci EPS je potrošačima obračunala popust od oko 9,3 milijarde dinara – navedeno je u saopštenju.

Naglašava se da je najveći popust od 40 odsto EPS odobrila za 24,7 odsto domaćinstava odnosno 831.968 i taj broj domaćinstava u martu je uštedeo više od 30 odsto električne energije u odnosu na isti mesec u prethodne dve godine.

Za 12,4 odsto korisnika odnosno 418.806 domaćinstava, prema podacima EPS martovski račun je manji za 20 odsto. 

U saopštenju se dodaje i da popust na računu za energiju od 25 odsto ima 6,2 odsto domaćinstava, za 5,6 odsto korisnika račun je umanjen za 30 odsto, dok je popust od 35 procenata ostvarilo pet odsto domaćinstava.

 Na martovskim računima dodatni popust od pet odsto ostvarila su i domaćinstva koja su korišćenje električne energije u nižoj tarifi uvećala za pet odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine i tu pogodnost ostvarila su 415.584 domaćinstva, odnosno 12 odsto – ističu u EPS-u.

(Pančevac)

PRIJAVITE SE ZA GASNI PRIKLJUČAK Pančevo pomaže građanima da uvedu gas u domaćinstvo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.