Patrijarh PORFIRIJE na praznik Cveti KRSTIO 30 DECE, pa poslao SNAŽNU PORUKU: „Budimo ČESTITI, čovek je ikona Božija

14:56

28.04.2024

Podeli vest:

Printscreen/TV HRam

Patrijarh srpski Porfirije služio je danas, na praznik Cveti, svetu arhijerejsku liturgiju u hramu Svete Trojice u Ripnju i krstio 30 dece. 

– Krštenje je početak duhovnog života, koji treba da se ogleda u našoj svakodnevnici, u kojoj se borimo, trudimo da budemo vrlinski ljudi, da budemo čestiti ljudi, da budemo pravi, da budemo jednom rečju normalni ljudi. Mi se krštavamo, rađamo da bismo mogli pre svega da učestvujemo u svemu onome što je život Crkve, koji ima svoj vrhunac u svetoj liturgiji u svetoj tajni pričešća. A da bismo mogli da se pričešćujemo mirne savesti podrazumeva se trud koji uključuje u sebe i post i molitvu ali i, s obzirom da smo slabi i nemoćni ljudi pa grešimo i padamo, podrazumeva onda i pokajanje i ispovest – rekao je Porfirije, prenosi TV Hram.

Poručio je da je Gospod svakome onome ko je postao član Crkve dao jednake šanse i mogućnosti.

– Došao je zbog svakog čoveka, jer svaki čovek je ikona Božija, u Hristu i sa Hristom uz pomoć Božiju, sa Bogom i blagodaću Božijom pobedio smrt.

Praznik Cveti obeležava se u znak sećanja na poslednji, carski i svečani ulazak Isusa Hrista u sveti grad Jerusalim, i na poslednju nedelju njegovog života. (Pančevac/TVHram)

Patrijarh Porfirije: Opredelimo se za Hrista

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.