PREMAZANI SU SVIM MASTIMA: 3 najlukavija i najsnalažljivija znaka horoskopa
Tradicionlna proslava 1. maja upriličena je na obali Tamiša uz bogatu trpezu, a prase se peklo ispod čamca.
Tradicionlna proslava 1. maja upriličena je na obali Tamiša uz bogatu trpezu, a prase se peklo ispod čamca.
Prvomajski uranak tradicionalno je organizovan u Jabuci na obali Tamiša, gde su se već oko 5 sati ujutru skupljali ljudi kako bi se pripremili za današnju proslavu.
Ove godine je specifično to da se prase peklo ispod čamca.
– Prvo mora da se dođe veče pre toga sa drugarima, da se spremi ražanj, drva i ugalj, mezetluk, doručak i onda se krene lagano, rekao je jedan od naših sagovornika.
Kao i svake godine pripremljena je bogata trpeza za Praznik rada.
– Tradicija je tradicija, mi ne menjamo ništa. Pečeno prase, salate i neki dezert. Nije kao prethodnih godina da ljudi zauzmu dan pre mesta, sad ih ima puno manje.
U videu ispod pogledajte kako je to izgledalo:
(Pančevac)
PANČEVCI PROSLAVLJAJU DAN RADA NA TAMIŠKOM KEJU
PRAZNIK RADA Evo zašto slavimo 1. MAJ i zbog čega je PRAZNIK RADA VAŽAN