KINESKI MEDIJI BRUJE o velikom Vučićevom dočeku Si Đinpinga

11:34

08.05.2024

Podeli vest:

printscreen/RTS

Dolazak predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga u Srbiju udarna je vest, kako u Srbiji, tako u gotovo svim kineskim medijima.

Kineska agencija Sinhua prenosi kao udarnu vest sa naslovom „Stigao Si Đinping, predsednik Srbije ga srdačno dočekao i pozdravio“.

Predsednik Si Đinping je 7. maja uveče po lokalnom vremenu doputovao u Beograd specijalnim avionom i boravi u državnoj poseti Srbiji na poziv predsednika Srbije Vučića. Nakon što je specijalni avion Si Đinpinga ušao u srpski vazdušni prostor, dva borbena aviona srpskog ratnog vazduhoplovstva poletela su da ga prate, piše kineska agencija.

Kada je Si Đinping specijalnim avionom stigao na Međunarodni aerodrom Nikola Tesla Beograd, srdačno su ga dočekali predsednik Srbije Vučić sa suprugom, predsednik Nacionalnog komiteta za saradnju sa Kinom i bivši predsednik Nikolić sa suprugom, predsednica Brnabić, premijer Vučević i ministar spoljnih poslova Srbije.

Agencija navodi da je Vučić na aerodromu održao jedinstvenu ceremoniju dočeka Si Đinpinga.

– Srpska deca su uručila cveće Si Đinpingu i Pen Lijuan i mahala nacionalnim zastavama Kine, a srpski narod obučen u narodne nošnje pevao je i igrao u znak dobrodošlice. Dok se Si Đinping vozio od aerodroma do svog hotela, Beograd je bio ispunjen radosnom i prazničnom atmosferom – navodi se u tekstu.

Nacionalne zastave Kine i Srbije su se svuda vijorile na vetru, a na velikom video bimu prikazana je velika zastave KIne. Prekomorski Kinezi i studenti u Srbiji, kao i srpski narod, spontano su ga čekali sa obe strane puta, mašući nacionalnim zastavama Kine i Srbije kako bi srdačno pozdravili posetu Si Đinpinga, zaključuje kineska agencija.

(Pančevac)

VUČIĆ NA SASTANKU SA SIJEM Vučić: Srbija vas voli, poštuje i ceni! Si: Obostrano i iskreno prijateljstvo Srbije i Kine

CRVENI TEPIH ISPRED PALATE SRBIJA Vučić dočekao Si Đinpinga

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.