VUČIĆ NA SASTANKU SA SIJEM Vučić: Srbija vas voli, poštuje i ceni! Si: Obostrano i iskreno prijateljstvo Srbije i Kine

11:00

08.05.2024

Podeli vest:

printscreen/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Kine Si Đinping počeli su danas tet-a-tet razgovore u Palati Srbija.

„Srećan sam što sam u prilici da sa vama razgovaram, što ste izabrali da posetite  Srbiju, poručio je predsednik Vučić kineskom predsedniku Si Đinpingu na sastanku sa kineskom delegacijom.

„Srbija vas ceni, poštuje i voli“, istakao je predsednik Vučić.

Imamo odlične odnose u svim sferama života, rekao je Vučić.

„Čvrsti smo i nepokolebljivi kada je u pitanju Povelja UN, kod nas nema komplikacija i kada nas pitaju o Tajvanu, naši odgovori su prosti i jednostavni u skladu sa principima međunarodnog javnog prava“, istakao je Vučić.

„Hvala predsedniku Siju na podršci teritorijalnom integritetu Srbije, što nam u međunarodnoj areni pomažete po brojnim pitanjima, ali i što ste kao zemlja i narod uz vaš nalog i podršku od 2016. značajno doprineli ekonomskom napretku Srbije“, rekao je Vučić.

Kineski predsednik je rekao da je veoma srećan što je opet u Srbiji i zahvalio je Vučiću na sinoćnjem dočeku na aerodromu, kao i danas ispred Palate „Srbija“.

„Bio sam počastvovan da vidim tako veličanstvenu ceremoniju (na aerodromu), bio sam zaista impresioniran i duboko dirnut. Kao što ste i sami rekli, mi smo iz prve ruke svedoci tome da srpski narod kineski narod posmatra kao čelične, najbolje prijatelje. Ovo je zaista obostrano i iskreno prijateljstvo, postoji snažan osećaj prijateljstva između naših zemalja, to zaista pozdravljam i zaista je na mene ostavilo izuzetno dubok utisak“, rekao je Si.

Istakao je da je, kao i njegova supruga bio duboko dirnut dočekom, kao i da je nastup kulturno-umetničkog društva bio impresivan.

Si je rekao i da mu je ostala u pamćenju prethodna poseta Srbiji i da je tada prilikom posete smederevskoj železari imao veoma srdačnu interakciju sa radnicima i da je iz prve ruke video koliko se raduju našoj saradnji.

Poručio je i da sa iskrenošću mogu velike stvari da postignu.

(Pančevac/RTS)

CRVENI TEPIH ISPRED PALATE SRBIJA Vučić dočekao Si Đinpinga

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.