SAČUVAJMO HUMANOST Obeležen Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi i Dan bezbednosti motociklista

09:19

12.05.2024

Podeli vest:

Crveni krst Pančevo i Policijska uprava Pančevo u saradnji sa Moto klubom „Kojoti“ obeležili su Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi, kao i Dan bezbednosti motociklista sprovođenjem više humanitarnih aktivnosti.

U centru grada organizovana je akcija prikupljanja krvi, dok se na Tamiškom keju održalo predavanje na temu bezbednosti u saobraćaju.

Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi, ali i Dan bezbednosti motociklista u našem gradu obeleženi su  zajedničkom akcijom Crvenog krsta, Odseka saobraćajne policije Policijske uprave, kao i Moto kluba „Kojoti“.

Jedinstvena kampanja, čiji je moto „Sačuvajmo humanost“ započeta je na platou ispred Muzičke škole, gde su humani Pančevci mogli da daju krv, u čemu su im se pridružili pripadnici Policijske uprave i članovi Moto kluba.

Milica Todorović, sekretarka Crvenog krsta Pančevo, istaklaje da će svi zajedno poslati poruku da na ovaj jedini način čuvamo humanost.

U nastavku akcije, održan je edukativan program u cilju skretanja pažnje na posledice do kojih može doći nepoštovanjem saobraćajnih propisa.

 

Atila Nemet, predsednik Moto kluba Kojoti, ističe da su motociklisti rizična grupa u saobraćaju te s toga sa policijom i Crvenim krstom imaju dobru saradnju već 20 godina i pridružuju ovakom tipu akcija.

„Naša poruka je da ljudi obrate pažnju na motocikliste. Lepo vreme je donelo veći broj motociklista na putevima, pogledajte i usporite gde može“, kaže Nemet.

S obzirom na to da je sa dolaskom lepšeg vremena povećan broj dvotočkaša u saobraćaju, pripadnici Saobraćajne policije apelovali su na vozače da povećaju oprez prilikom vožnje. U okviru edukacije, organizovane su i pokazne vežbe: poligon bezbedne vožnje, kao i simulacija saobraćajne nesreće, uz pomoć volontera Crvenog krsta.

Kako iz Saobraćajne policije navode, najčešći uzrok saobraćajnih nesreća u kojima učestvuju motociklisti su, pre svega, neprilagođena brzina i nekorišćenje zaštitne opreme. Celodnevne aktivnosti u okviru ove humane i edukativne kampanje zaokružene su posetom Muzeju motocikala u Pančevu.

(Pančevac/RTV Pančevo)

ED PANČEVO: U ponedeljak bez struje potrošači u Pančevu i Padini

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.