SPEKTAKL NA DEVOJAČKOM BUNARU Više od 400 trkača na PETOM FOX TRAIL

11:38

13.05.2024

Podeli vest:

AK Panonija

U subotu 11.05.2024. u Deliblatskoj peščari na lokaciji Devojačkog bunara Atletski klub „Panonija“ uz podršku Opštine Alibunar, Sportskog saveza Opštine Alibunar i Šumskog gazdinstva „Banat“ Vojvodinašume organizovao peti po redu Fox Trail ili u prevodu na naš jezik „Trka stazama Bantske lisice“

Kao i u prethodnim izdanjima manifestacija je počela dečjim trkama koja je okupila preko 180 mališana od uzrasta predškolaca do osnovaca 8. razreda. U svakoj trci dužine od 100 do 600m prvih troje su nagrađeni posebnim medaljama a prvih 6 je nagrađeno diplomama poklon paketima sponzora trke.

Nakon toga manifestaciju je otvorio  Davor Petrović, sekretar Sportskog Saveza Opštine Alibunar i tom prilikom takmičarima poželeo lake noge i dobre rezultate.

Takmičari su kao i prethodnih godina trčali jednu od trka a trase su bile iste dužine: 5, 10.5 i 21 km. Odmah potom Dušica Kovjanić je sa svojom ekipom Kangoo kluba iz Pančeva započela grupno zagrevanje uz motivacionu muziku za trku.

U glavnim trkama nastupilo je više od 300 trkača iz celog regiona i 8 Evropskih zemalja tako da je Fox Trail i dalje zadržao status internacionalnog takmičenja.

Pobednice u trci na 5 km su bile: 1. Ivona Grubišić, 2. Lidija Stojanović i 3. Jovana Milošević,  a u muškoj konkurenciji su pobedili: 1. Milan Cvijanović, 2. Dragan Despić i 3.Aleksandar Tomić.

U trci na 10,5 km pobedile su: 1. Tamara Ondrik, 2. Jovana Marić i 3. Dejana Mihajlović dok su kod muškaraca njbrži bili 1. Kristijan Stošić, 2. Mirko Stanković i 3. Ajredin Ajeti.

U glavnoj trci na 21km pobednice su bile: Ana Božilović, 2. Maja Kovačević i  Vera Velimirović dok su šampioni Fox traila bili: 1. MItar Andrić, 2. Aleksandar Pavlović i 3. Nikola Škiljević

„I ovoga puta nam je bila čast da pored 300 takmičara u glavnim trkama ugostimo brojne goste i pratioce trkača a osim toga tu nam je i veliki broj dece iz Atletskih klubova „Tamiš“, „Es Atletiks“ iz Sremskih Karlovaca, „Long Jump-Ivana Španović“ iz Zrenjanina, Vrbaškog Atletskog kluba,Karate kluba „Budućnost“ iz Alibunara ali i tim Bušido Challenge iz Šapca koji je nakon dečjih trka organizovao promociju trka sa preprekama za mališane od 4 do 14 godina“ – rekao je Saša Stojilović, predsednik Atletskog kluba „Panonija“ iz Pančeva.

Učesnici su uglavnom bili zadovoljni organizacijom a mališani su dobili sveže pecivo i sokiće dok je na kraju bio pripremljen lovački gulaš za sve posetioce.

Atletski klub „Panonija“ poziva sve rekreativce da se preko sajta Trka.rs prijave za „XII Pančevački maraton“ u Narodnoj bašti koji je takođe u tehničkoj organizaciji tog kluba.

(Pančevac)

15. Pilićijada u Nikolincima: Dok prave gulaš svi pevaju i igraju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.