ON JE SRPSKI DOKTOR ZA CVEĆE Nikola orhideje vraća u život, prepisuje im terapiju, ali i pruža mnogo ljubavi

12:39

17.06.2024

Podeli vest:

RINA

Gornji Milanovac – Kada pacijent stigne kod Nikole Mihajlovića, nakon detaljnog pregleda, postavlja se dijagnoza, a potom sledi terapija i to ne bi bilo ništa neobično, da njegovi pacijenti nisu uglavnom cvetnice. On je specijalista za orhideje, koje nakon njegovog tretmana žive novi život.

– Kao što doktori leče ljude, tako i ja lečim biljke. Recimo, kada imamo žute liske, to nam govori da je bilo pretoplo u prostoriji i kada nema dovoljno vlage cvetovi se smežuraju i krenu da otpadaju. Jako je bitno dezinfikovati alat sa kojim se delovi seku, a seku se tačno od jednog, do dva centimetra iznad spavajućeg pupoljka i oni će kroz jedno mesec do dva ponovo procvetati i dati nove liske – priča Nikola za agenciju RINA.

Doktor za cveće, kako Nikolu zovu u Gornjem Milanovcu, pored stručne terapije, biljkama obavezno prepisuje mnogo ljubavi i pažnje.

– Cveće voli muziku, pažnju, ne voli hladnu vodu i u svakom slučaju morate mu ugoditi – kaže Mihajlović.

Njegova cvećara potpuno je neobična, jer u njoj dominira starinsko cveće, šeboj, zvončići, hajdučka trava i suncokreti, a on uprkos trendovima ostaje svoj.

– Cveće je kod mene uglavnom poljsko, jer ja to lično volim naročito pastelne nijanse boja i raznolikost oblika i jako volim cveće koje lepo miriše – ističe on.

A kada je reč o veseljima i cvetnim dekoracijama, Nikola već godinama bije bitku, da na svadbe umesto veštačkog vrati tradicionalne prirodne ukrase.

– Od kineskog cveća, zar nije lepše staviti grančicu ruzmarina koji miriše na svadbi, ne mora da bude trobojka, već može neka trakica sa kanapčićem i to je ono što vraća stare vrednosti naših svadbi – zaključuje ovaj Gornjomilanovčanin.

Svaki njegov aranžman ili buket su unikatni i prava umetnička dela, pa mušterije uglavnom njemu prepustaju izbor i izgled buketa.

(Pančevac/RINA)

ČOVEK-ČUDO: Gojko iz sela Brakovac pored svih nezgoda i dalje je na nogama: Pregazio ga traktor, padao sa visine više od 10 metara

UNIŠTENE KAJSIJE 7 DANA PRE BERBE Voćari iz podjeličkih sela sabiraju ogromnu štetu koju je donelo nevreme

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.