Korporativna odgovornost: „Brose” poklonio teren „Mikinoj” školi

Priliku deci da se bave sportom na novom košarkaškom i odbojkaškom terenu pružio nemački gigant koji posluje u našem gradu

13:52

17.06.2024

Podeli vest:

GU Pančevo

Jednoj od dve najveće osnovne škole u Pančevu – OŠ „Miroslav Mika Antić”, kompanija „Brose” donirala je novi košarkaški teren. Ovom pokazu društvene odgovornosti na delu obradovali su se i brojni drugi stanovnici mnogoljudnog Strelišta, koji na terenima škole redovno, kada časovi nisu u toku, igraju basket i mali fudbal.

Svečanom otvaranju terena prisustvovali su predstavnici velike nemačke kompanije – Matijas Tupi, generalni direktor i Endi Šmit, direktor za ljudske resurse u kompaniji „Brose”, kao i predstavnici Grada Pančeva – Aleksandar Stevanović i Maja Vitman, u prethodnom sazivu gradonačelnik i gradska menadžerka. Domaćin ceremonije bila je direktorka škole „Miroslav Mika Antić” Dragana Krstić.

 

 

Kompanija „Brose” proizvodi delove za proizvođače automobila u 24 zemlje sveta, među kojima je i naša zahvaljujući fabrici u Pančevu. Ono što je manje poznato ljudima koji ne prate sport jeste da je ova kompanija sponzor košarkaškog kluba „Brose Bamberg” – jednog od najboljih nemačkih klubova na domaćoj i internacionalnoj sceni. Upravo ove dve činjenice povezao je Matijas Tupi, generalni direktor fabrike „Brose” u Pančevu:

– Za nas je strast prema automobilima i vrhunskom sportu neraskidiva veza. Obe oblasti zahtevaju posvećenost, disciplinu i timski duh. Košarka, sa svojom prirodom igre, koja je veoma dinamična i zahteva pametnu interakciju između igrača sa različitim zadacima, odražava način na koji radimo u našoj kompaniji. Kao globalna kompanija, „Brose” preuzima odgovornost za društvena pitanja. Svojim ulaganjem u sport, kulturu, obrazovanje i socijalnu zaštitu, „Brose” želi da posebno mladima pruži razumevanje svih vrednosti koje su i nama važne. Zbog svega navedenog odlučili smo da poklonimo novi teren gradu.

 

 

Aleksandar Stevanović je naglasio da je ovim činom kompanija „Brose” još jednom pokazala da je dobar komšija svim građanima Pančeva, odnosno partner Gradu Pančevu kakav se samo može poželeti. Dodao je:

– Siguran sam da će mnogo dece stasati na ovim terenima i da će među njima biti i onih koji će nastaviti da se bave košarkom na profesionalnom nivou. U ime Grada Pančeva zahvaljujem kompaniji „Brose” na velikoj podršci koju pruža ovom gradu u različitim segmentima: od kulture, preko sporta i obrazovanja do ekologije i brojnih drugih sfera života.

Dragana Krstić je takođe zahvalila nemačkoj kompaniji i kazala da će novi teren biti važan za svu decu „Mikine” škole. Učenici škole su poslednjeg dana školske godine „isprobali” teren i nisu skrivali zadovoljstvo time što su dobili, pored vrhunskih koševa, potpuno novu, profesionalnu podlogu. Uz ovo, montirani su i stubovi za odbojkašku mrežu, pa se teren može koristiti i za ovaj popularan sport. Decu je posebno obradovalo to što je program vodio Triki, naš poznati basketaš i jedan od njihovih omiljenih likova na TikToku.

Vrednost ove investicije je tri miliona dinara.

 

(Pančevac / S. T.)

MIKINA ŠKOLA DOBILA KOŠARKAŠKI TEREN

U OŠ MIROSLAV MIKA ANTIĆ Na najlepši način obeležena školska slava Sveti Sava

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.