SNAŽNA VUČIĆEVA PORUKA SA MAKIŠA: Ostanite narodna policija!

11:19

23.06.2024

Podeli vest:

printscreen/RTS
Printscreen/RTS

Predsednik  Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje centralnoj svečanosti povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije. Tim povodom će na Makišu biti održana centralna ceremonija i prikaz sposobnosti posebnih jedinica MUP-a.

Obraćanje predsednika Vučića
Predsednik Vučić je, obraćajući se pripadnicima MUP-a rekao da živimo u svetu u kojem nema sigurnosti i stabilnosti.

„Moramo da razmišljamo o svojoj zemlji i budemo pripremljeni za svaki mogući scenario. Posao MUP-a i svih rodova policije uvek je bio i biće još važniji, bezbednost svih građana od presudnog je interesa za Republiku Srbiju i verujem da ćete snažnije nego do sad taj posao obavljati na najbolji mogući način“, rekao je VUčić.

Zamolio je pripadnike policije da ostanu narodna policija, da izvršavaju zadatke i naređenja kako moraju, ali i da im se nikada više ne desi da izvršavaju zadatke koje ne žele i ljudski ne mogu da izvršavaju.Predsednik Vučić je poručio pripadnicima MUP-a da svaki pedalj naše zemlje mora da bude bezbedan za svakog građanina Republike Srbije.

Predsednik Vučić uručio zlatne medalje pripadnicima MUP-a
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je zlatne medalje pripadnicima MUP-a.

Uručivanje srebrnih i bronzanih medalja pripadnicima MUP-a
Ministar policije Ivica Dačić uručio je srebrne, a pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević bronzane medalje zasluženim pripadnicima MUP-a.

Obraćajući se na Makišu, ministar policije Ivica Dačić rekao je da je policija temelj društva, zaštitnik pravnog poretka, i zaštitnik svih građana.

Dačić je rekao da je policija već godinama predmet najveće brige države i pozvao okupljene da se sete svih pripadnika MUP-a koji su dali živote za odbranu i bezbednost zemlje.

“Nema jake države bez jake vojske i policije, policija će biti i dalje jedan od najjačih stubova države“, poručio je Dačić.

Predsednika Srbije Aleksandra Vučića dočekao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Nakon što je pukovnik policije Dragan Vasiljević predao raport predsedniku Vučiću, intonirana je himna „Bože pravde“.

Usledio je kulturno-umetnički program.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.