U SRBIJI SE OBELEŽAVA VIDOVDAN: Sednica Vlade i niz svečanosti u Kruševcu

10:00

28.06.2024

Podeli vest:

Printscreen/Instagram: milosvucevic

U Srbiji se danas nizom manifestacija obeležava nacionalni praznik Vidovdan, kao i 635. godišnjica boja na Kosovu, a tim povodom u Kruševcu će biti održana centralna manifestacija i svečana sednica Vlade Srbije.

Sednici Vlade, u Gradskoj kući u Kruševcu, prethodiće deo centralne državne ceremonije obeležavanja Dana sećanja na vladavinu kneza Lazara – 28. jun, koju će predvoditi predsednik vlade Miloš Vučević.

U Ravanici parastos Svetom knezu Lazaru i kosovskim junacima

U Manastiru Ravanica počeo je danas parastos Svetom knezu Lazaru i kosovskim junacima, kome prisustvuju predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević i više ministara.


Parastos je deo ceremonije obeležavanje Dana sećanja na vladavinu kneza Lazara – 28. jun.
Parastosu, koji služe vladika braničevski Ignjatije i sveštenstvo SPC, prisustvuju i ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Nemanja Starović, koji je ujedno i predsednik Odbora za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, ministar kulture Nikola Selaković.

Premijera su u manastirskoj porti dočekali vladika Ignjatije i igumanija manastira mati Marija.

Kako je najavljeno, gosti će po završetku parastosa otići da se poklone ispred kivota kneza Lazara Hrebeljanovića i upale sveće, nakon čega će vladika Ignjatije i sveštenstvo služiti liturgiju.

(Pančevac/Novosti)

DANAS SLAVIMO VELIKI PRAZNIK – VIDOVDAN

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.