GLUMIO U DVA FILMA, PA OTIŠAO U MALINJAK Denis iz Babušnice se ne libi teškog posla kako bi prehranio petoro dece

21:16

29.06.2024

Podeli vest:

Arilje – Ono što u ariljskim malinjacima nisu uništili nevreme i grad, još uvek beru vredni radnici koji su u srpsku prestonicu crvenog zlata stigli iz svih delova Srbije. Denis Alijević iz Babušnice ne libi se teškog posla kako bi prehranio porodicu, ali u životu je znao pošteno da zaradi i mnogo lakši dinar.

– Inače sam svirač, i kad sam živeo u Barandi onda su me angažovali za film Toma, kolege sa violinom i harmonikom i ja pojavljujemo se kad Toma sanja onu Romkinju u čezama. Bio sam deo i filma Žigosani u reketu, ispred crkve kad je svadba. Lepo je to sve baš bilo, nosim lepe uspomene na tu saradnju, kaže Denis za RINU.

Ipak, od stare slave se ne živi tako da je Denis sa suprugom Marijom ovog leta stigao u berbu malina. Teškog posla ne libe se ni po najvećim vrućinama, a zarade onoliko koliko urade.

– Zarada nam je po ubranom kilogramu, tako da koliko se potrudimo toliko i imamo. U proseku dnevno zaradim oko pet do šest hiljada dinara. Ovde ostajemo još nekih desetak dana, tako da je to fina jedna plata. Nije lako, ali mora da se radi. Imamo veliku porodicu, petoro dece tako da nam za njih ništa nije teško, kaže ovaj vredni trubač iz Babušnice.

Denis još samo jednom na svom ličnom primeru pokazuje da – ima posla ko koće da radi. Pošteno zarađen dinar, ma koliko bio teža, slađi je, kako kaže, od velikog bogatstva.

(Pančevac/RINA)

KALORIJSKA BOMBA Sprema se još samo u Dragačevu: Hajdučki ćevap je pravi specijalitet, a ovako se sprema

OVO JE NAJSTARIJI PČELAR U SRBIJI: Deda Staniša (87) radi kao mladić, za sezonu izvrca na stotine kila meda

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.