DIJANA I MILICA KRASE CENTAR GUČE Prvi put fotografije đaka generacije na bilbordu

12:02

15.07.2024

Podeli vest:

RINA

Lučani – Lep prizor obradovao je Dragačevce, kada su im se po prvi put sa jednog od bilborda nasmešila lica đaka generacije. Na inicijativu opštine Lučani, a u saradnji sa Srednjom školom “Dragačevo” iz Guče, na reklamni bilbord u centru Guče postavljene su fotografije učenica generacije ove škole za školsku 2023/2024. godinu.

Prvi put u istoriji škole dva učenika su izabrana za ovo priznanje. Najbolje i najuspešnije među maturantima i ujedno učenice generacije su Dijana Perović i Milica Stojić, obe učenice odeljenja gimnazije.

– Ovo je divan primer promocije i isticanja pravih vrednosti – uspešnih pojedinaca, čiji uspeh doprinosi ne samo njihovoj sopstvenoj afirmaciji i uspehu u školovanju, već i celokupnoj lokalnoj zajednici i društvu u celini, rekao je za RINU Milivoje Dolović predsednik opštine Lučani.

On dodaje da u okviru pozitivne populacione politike na lokalnom nivou opština Lučani sprovodi niz mera podrške porodicama i mladima sa ciljem uvećavanja broja novorođenih, kao i kvalitetnijeg života porodica sa malom decom i decom školskog uzrasta.

Posebna pažnja se posvećuje najboljima, u vidu stipendiranja đaka generacije, odnosno do pet studenata deficitarnih kadrova, kao i dodeljivanje laptop računara dobitnicima diplome “Vuk Karađić” krajem avgusta, zaključio je Dolović.

(RINA)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.