Amerikanac spasio muškarca usred Srbije: Denis je heroj Kosjerića

12:11

16.07.2024

Podeli vest:

Printscreen

Kosjerić – Amerikanac Denis Budai (38), po zanimanju detektiv iz Vašingtona, postao je heroj Kosjerića spletom životnih okolnosti kada je naočigled mnogih posetilaca na gradskom bazenu spasio jedan ljudski život. On je uočio čoveka kome je prvo pozlilo na kupanju, a koji je potom ostao bez svesti.

– Sve se odigralo jako brzo. Amerikanac je video sa nešto nije u redu, da se čovek davi. Odmah je skočio unitra i izvukao je čoveka srednjih godina iz vode, a zatim mu je ukazao prvu pomoć. Pozvali su Hitnu pomoć koja je pokušala reanimaciju, medjutim čovek nije davao znakove života – kazao je za agenciju RINA, Milan Božović iz Kosjerića.

Medjutim, ispostavilo se da je tokom utapanja muškarac najverovatnije imao srčani udar i odmah je prevezen u užičku bolnicu.

– Tu mu je ukazana pomóc i on je sada dobro što je najbitnije. Jedino možemo da se zahvalimo ovom hrabrom i dobrom čoveku koji je odmah reagovao i spasio jedan ljudski život i zasigurno je postao pravi heroj našeg grada – istakao je Božović.

Inače, Denis je završio političke nauke i u poseti je opštini Kosjerić, gde je sa porodicom stigao na osvećenje pravoslavnog hrama u selu Donji Taor posvecenom Saboru Svetih dvanaest Apostola.

(Pančevac/RINA)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.