VUČIĆ URUČIO OLIMPIJCIMA ZASTAVU: Mnogo uspeha i mnogo medalja“.

12:53

21.07.2024

Podeli vest:

Printscreen/IN/buducnostsrbijeav

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas odbojkašici Maji Ognjenović državnu zastavu koju će nositi na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, a poželeo je svim sportistima Srbije „mnogo uspeha i mnogo medalja“.

„Hvala vam na posvećenom radu, hvala na časti da danas mogu da vam uručim zastavu slobode, zastavu jednog nevelikog po broju i po teritoriji naroda i zemlje, ali velikog po svom ponosu, po svojoj slobodarskoj tradiciji i želji za pobedom“, rekao je Vučić na prijemu organizovanom za sportiste i članove olimpijskog tima Srbije u zgradi Predsedništva.

Vučić je zahvalio sportistima na tome što su uložili ogroman trud i rad, i što su se žrtvovali da bi nešto veliko doneli svojoj zemlji.

’’S druge strane, nema veće časti i lepše stvari od toga da učinite nešto za svoju zemlju. Mi ćemo sa strepnjom i nadom svaki vaš nastup da pratimo, svakog našeg sportiste’’, istakao je Vučić.

Vučić je podsetio da će sportisti za svaku osvojenu zlatnu medalju dobiti 200.000 evra.

„Mi se nadamo najvećoj žetvi medalja do sada, a to je da donesemo dvocifreni broj medalja. A da donesemo jednu ili dve ili nijednu mi ćemo da vas volimo, da vas poštujemo i da vas pozdravimo, jer znamo da ste se borili i da ste dali sve od sebe za svoju zemlju i za naš narod“, poručio je Vučić.

Vučić je rekao da će svuda gde srpski narod živi svim srcem biti uz sportiste iz Srbije koji će učestvovati na Olimpijskim igrama.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Maja Ognjenović je rekla da joj je čast što će na Olimpijskim igrama nositi zastavu Srbije.

U ime olimpijskog tima Srbije, ona je istakla da posebnu zahvalnost duguju državi koja im je omogućila najbolje moguće uslove za pripreme za takmičenje.

„Nadam se da ćemo uspeti da nadmašimo naše uspehe iz Tokija“, rekla je ona.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković rekao je da bi voleo da „Pariz bude pravi praznik za naše sportiste“ i da na Olimpijskim igrama osvoje što više medalja.

Maljković je naveo da su sportisti i treneri „imali uslove za najbolji optimalan rad“ i zahvalio državi na razumevanju, posebno Vučiću.

Kad god sam došao, dao je za sportiste i više od onoga što sam tražio, rekao je Maljković.

Vaterpolista Dušan Mandić, koji će pored Maje Ognjenović, nositi zastavu Srbije, uručio je posebnu amajliju Vučiću.

(Fonet)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.