Fudbaleri Železničara remizirali sa Napretkom

Mnogo zadovoljniji sa osvojenim bodom mogu biti gosti, jer su Pančevci dominirali u večem delu susreta

09:30

28.07.2024

Podeli vest:

G.J.

U drugom kolu Super lige fudbaleri Železničara i Napretka iz Kruševca odigrali su u Pančevu 1:1 (1:0).

Mnogo zadovoljniji sa osvojenim bodom mogu biti gosti, jer su Pančevci dominirali u večem delu susreta, a porpustili su da realizuju i jedanaesterac. Strpljivo su domaći fudbaleri vršili pristisak od početka utakmice i u 39. minutu stigli su sasvim zasluženo i do vođstva. Mitrović je dugom loptom pronašao Romanića koji iskosa sa desne strane pogađa suprotan ćošak golmana Napretka.

I u nastavku meča gosti su bili u podređenom položaju, a u .54. minutu u šesnaestercu gostiju Marinković sa leđa ruši agilnog Ezea i sudija na intervenciju VAR-a pokazuje na belu tačku. Romanić nije uspeo drugi put da se upiše u listu strelaca, jer je njegov slab udarac golman Savić uspeo da odbrani. Kazna je stigla u 71. minutu kada je iz kontranapada Karaklakić pobegao svojim čuvarima po desnoj strani i sa desetak metara pogađa suprotan donji ćošak golmana Popovića.


Nakon meča trener Napretka Goran Stevanović bio je mnogo zadovoljniji osvojenim bodom:

-Mislim da će ovde retko ko uzeti bodove. Železnićčar ima izuzetno dobru ekipu, videli smo još u prvom kolu protiv Kragujevčana. Mi kao da smo igrali treće poluvreme od prošle nedelje protiv Partizana i mnogo smo se povukli na početku meča i domaćin je dominirao. Uspeli smo to da promenimo i za nas je ovo izuzetno veliki bod, rekao je Stevanović.

Trener Železničara Marko Savić zahvalio se navijačima koji su ispunili tribine SC „Mladost” na velikoj podršci i kako je rekao bilo je uživanje igrati u ovakvom jednom ambijentu:

– Bila je ovo veoma specifična utakmica i najavio sam da će nam biti teško, jer Napredak ima čvrstu odbranu, a veoma su opasni iz kontranapada. Primili smo gol koji nismo smeli, jer smo ukazivali na ovakve situacije, ali to je fudbal i mogu biti zadovoljan kako smo izgeldali na terenu u većem delu susreta.

Nakon dva odigrana kola Železničar ima 4 osvojena boda, a sledeće nedelje igra u Beogradu protiv Partizana.

(Pančevac/G.J.)

Fudbaleri Železničara u subotu dočekuju Napredak

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.