Vučić u Loznici: Nikada više nigde neće biti progona srpskog naroda

21:04

03.08.2024

Podeli vest:

printscreen/RTS

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras u Loznici, da garantuje da nikada više i nigde neće biti progona srpskog naroda.

On je na obeležavanju Dana sećanja na stradale i prognane u hrvatskoj akciji „Oluja“, kazao da „nikada više neće biti ni progona ni pogroma, ni traktora“.

„Moraćemo da vodimo računa da sačuvamo svoju zemlju, da sačuvamo mir, da očuvamo našu decu, da odbranimo našu budućnost“, kazao je Vučić On je na stadionu „Lagator“, gde je obeležena 29. godišnjica akcije „Oluja“ kazao da će Srbija „morati svakoga dana da bude ekonomski jača“.

„Kada smo ekonomski jači, bićemo i vojno jači, i odvratićemo svakoga od pokušaja agresije na našu zemlju i napada na naš narod“, kazao je predsednik Srbije.

Vučić je podsetio da se progon Srba u hrvatskom akciji „Oluja“, u Srbiji, na državnom nivou, obeležava deset godina.

„Početak avgusta su dani naše tuge, sećanja, muke zbog izgubljenih ljudi, njihovih kuća, ognjišta, dece koju nikad nećemo moći da vratimo…“, kazao je on.

Rekao je da taj teror nad Srbima nikada neće biti zaboravljem, zahvalio je svima koji su došli na obeleževanja tog stradanja, te naglasio da će Srbija postati još snažnija.

Kazao je da je u proteklih deset Srbija postala stvarno nezavisna i suverena zemlja.

„Nismo ničiji patuljak, ni patrljak, ni prilepak, niti lutka na povocu, kakvi smo bili nekada“, kazao je Vučić aludirajući na demokratski izabranu vlast iz perioda 2000 – 2012.

Kazao je da je Srbija danas „ponosna zemlja dostojanstvenih ljudi koja samostalno ; odlučuje o svoj budućnosti“.

Prema njegovim rečima, Srbija se mnogo promenila i napredovala, u njoj se danas mnogo boje živo „ali mora da se radi više da bi se živelo jos bolje“.

Apelovao je na postizanje  jedinstva, „barem po pitanju elementarnih nacionalnih ciljeva“.

„Moramo da pokušamo da se ujedinimo i bar da razumemo elementarne nacionalne ciiljeve i da probamo da zemlju dalje guramo napred i da nam država bude ispred svega“, kazao je on.

Zahvalio je svima koji su došli na obeleževanje stradanja Srba, te izrazio uverenja „da to nisu uradili iz ličnog interesa već da podrže svoj državu“.

Obeležavanje godišnjice hrvatske vojno-policijske akcije „Oluja“ održano je večeras u Loznici pod parolom „Oluja je pogrom“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.