KONCERTI I PREDSTAVE: Ovo je letnji program Doma omladine

Hip-hop, nastupi di-džejeva, rokenrol, metal i dve pozorišne predstave – to je ono što nas čeka u okviru kulturnog letnjeg programa Doma omladine u avgustu.

13:03

07.08.2024

Podeli vest:

Poslastica - nastup rok legendi Dom omladine

Pomalo dosadnjikavo leto u Pančevu ipak ćemo u toku avgusta moći da bar malo prekratimo uz nekoliko programa Doma omladine. Pare za karte vam nisu potrebne jer su ulazi na sve programe besplatni a mesto događanja je letnja bašta Doma omladine (iza zgrade Doma omladine u Ulici Svetog Save) i Dvorana „Apolo“ (Ulica Maksima Gorkog).

KONCERTI I KLABING

Mlade i one koji vole hip-hop u petak, 9. avgusta od 21 sat u letnjoj bašti čeka „Požar u gradu“.

„Opozit žurka“ planirana je za sledeći petak, 16. avgusta, takođe od 21 čas, na istom mestu. Inače, „Opozit žurkaserijal“ je fokusiran na DJ setove s gostujućim izvođačima i prati trenutne trendove u popularnoj muzici.

A za sentimentalne i mlade koji vole rok predviđen je koncert „Električnog orgazma“ u naredni petak, 23. avgusta, u isto vreme, ali u Dvorani „Apolo“. Bend će ovom prilikom obeležiti 40 godina od objavljivanja kultnog četvrtog albuma „Kako bubanj kaže“ a pored odabranih pesama sa pomenutog albuma neće izostati ni drugi popularni hitove ove grupe.

Sutradan, u subotu, 24. avgusta, od 21 sat na istom mestu sledi koncert grupe „Black Metallica Tribute bend“, u kojem od 2016. godine nastupaju iskusni muzičari i fanovi ovog benda. Sjajne sviračke veštine svih članova, energičan scenski nastup i gotovo neverovatna fizička sličnost frontmena benda sa James Hetfieldom iz Metallice vrlo brzo su učinile ovaj bend najtraženijim „tribute bendom“ pomenutog sastava, sa čak velikim brojem rasprodatih koncerata širom Evrope! Samo u 2019. godini bend je imao nekoliko koncerata u Sloveniji, Hrvatskoj, Italiji, Austriji, Rumuniji, Bugarskoj, Severnoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Švajcarskoj. „Black Metallica RT“ je realizovao i „Metallica Symphony projekat“ u saradnji sa simfonijskim orkestrom „Muzikon“. Premijera je održana 3. decembra 2019. godine u prepunoj Kombank Dvorani u Beogradu, Srbija.

POZORIŠTE

U program su uvrštene i dve pozorišne predstave koje će se igrati pod vedrim nebom, naranvo ako to vremenske prilike dozvole. Možda ćemo se tako podsetiti i nekih letnjih pozornica koje su vrlo kratko trajale u Pančevu.

U četvrtak, 15. avgusta, od 18.30 časova, u letnjoj bašti Doma omladine Pančevci će imati priliku da premijerno vide duodramu „Igre u pesku“. Predstava je rađena po istoimenoj drami poljskog pisca Mihaila Valčaka. Režiju potpisuje Molan Cerović, a igraju Snežana Džogović i Luka Potparić. Radnja je smeštena u poslednje dečije igralište i sve vreme se provlače pitanja zašto „On“ i „Ona“ ne mogu da se igraju zajedno. Razlog tome su društvena pravila koja oni nisu smislili. Kako prevazići prepreke i šta predstavlja granicu u njihovom pesku?

Takođe po prvi put u Pančevu će se igrati i predstava „Kajsije u oktobru“ u četvrtak, 22. avgusta od 18.30 sati, ponovo u letnjoj bašti. Predstava  predstavlja kritiku savremenog društva, u kojem se život preselio na društvene mreže. Koje prepreke, a koje privilegije nam donosi era društvenih mreža? Da li možemo prihvatiti sebe u tri dimenzije ili se polako pretvaramo u jednu? Da li se različitosti privlače samo u teoriji? Koliko je teško povezati se sa nekim van displeja svog telefona? Da li otkrivanjem svojih slabosti postajemo jači? Kakav je ukus kajsija u oktobru? Možda Ana i Marko imaju odgovor na neka od ovih pitanja… Možda… Pripovednim okvirom koji počinje jednom zabunom za koju je zaslužna upravo lažna digitalna stvarnost, želeli smo da pojačamo utisak i ponovo ukažemo na to koliko je bitna perspektiva iz koje posmatramo život. Predstavu su pripremili studenti Fakulteta dramskih umetnosti.

Letnji program Dom omladine organizuje uz podršku Grada Pančeva .

(Pančevac)

Dom omladine: Svake srede radionice karikature za najmlađe

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.