UOČITE PROBLEM: Prozor nije pao, pa neće ni „zidićˮ

Pisali smo još u aprilu o ovom „zidiću“ blizu Doma omladine u Zmaj Jovinoj ulici, koji je očigledno sklon rušenju jer mu već fali poveliki komad kod zabata, a i sudeći po ciglama i šutu na trotoaru

09:06

30.08.2024

Podeli vest:

Foto: Pančevac / N. S.
„Zidićˮ - 28. avgust 2024.

Valjda će se čuti neko pucketanje ako zid bude počeo da se ruši, pa ću imati vremena da zabegnem. Tako pomisli svaki prolaznik koji se od Ulice Svetog Save zaputi put pijace kroz Zmaj Jovinu jer, zna se, jedna od osobina ovdašnjeg mentaliteta je „neće mene“.

„Zidićˮ – 22. april 2024.Foto: Pančevac / N. S.

Pisali smo još u aprilu o ovom „zidiću“ blizu Doma omladine u Zmaj Jovinoj ulici, koji je očigledno sklon rušenju jer mu već fali poveliki komad kod zabata, a i sudeći po ciglama i šutu na trotoaru. Napisali smo mi tada da građani ni ne haju za zapreku koja je tada bila postavljena da narod obavesti da se tu nalazi „gradilište“ – mada nikom nije bilo jasno šta se tu „gradi“. Ali, hajde da ne zakeramo – zakon ni ne poznaje zapreku na kojoj bi pisalo „zgrada može, a i verovatno će pasti“. Možda bi neko tada i pokušao da zaobiđe taj komad trotoara makar se probijao do kolovoza uz parkirana vozila.

„Zidićˮ – 19. avgust 2024.Foto: Pančevac / N. S.

Ali, u međuvremenu, zapreka je bila nestala. Da li samo zbog obesti nepoznatog počinioca ili da bi završila u nekoj topionici – nije ni bitno. Zapreke nije bilo, pa ni zapreke da građani tuda prolaze.

„Zidićˮ – 28. avgust 2024.Foto: Pančevac / N. S.

A onda se zapreka, neka druga, vratila  – bez natpisa sa upozorenjem na „gradilište“. A zidić stoji – srećom.

(Pančevac / N. Simendić)

Uočite problem: Bahati motociklisti protiv građana smrtnika

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.