Grad Pančevo na manifestaciji „Dani porodice”

Majkama za prvo dete Pančevo obezbeđuje jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 20.000 dinara

14:04

07.09.2024

Podeli vest:

Gradska uprava
Dani porodice

Grad Pančevo je ove godine učestvovao na četvrtoj po redu manifestaciji „Dani porodice” u Perlezu koja ima za cilj promovisanje porodice i porodičnih vrednosti. Članica Gradskog veća zadužena za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Sanja Patalov Stojadinović, uz podršku predstavnica Udruženje žena „Pančevke” Gornji grad, predstavila je pronatalitetne mere Grada Pančeva.

Dani porodiceGradska uprava

Ona je rekla da nam manifestacija „Dani porodice” pruža priliku da proslavimo ono što je srce i duša svakog društva, a to je porodica, koja je ključna za napredak naše zajednice. Dodala je da se Pančevo ističe svojim pristupom u pružanju podrške porodicama svojom posvećenošću pronatalitetnoj politici kroz niz mera koje imaju za cilj podršku porodicama sa decom.

Iz budžeta Grada izdvajaju se značajna sredstva kako bi se omogućila podrška, tako da se majkama za prvo dete obezbeđuje jednokratna novčana pomoć u iznosu od 20.000 dinara. Za nezaposlene majke obezbeđena je pomoć u trajanju od šest meseci, u iznosu od 7.000 dinara mesečno, što ukupno iznosi 42.000 dinara. Ova mera ima za cilj da se obezbedi stabilnost u najosetljivijem periodu nakon porođaja. Svako novorođenče dobija paket podrške u vrednosti od 5.000 dinara, a za prvorođeno dete u kalendarskoj godini, Grad Pančevo tradicionalno dodeljuje prigodan poklon u iznosu od 100.000 dinara. Posebnu pažnju posvećujemo podršci za vantelesnu oplodnju sufinansiranjem troškova parovima koji su imali bezuspešna tri pokušaja, kao i za žene starije od 42 godine koje su imale jedan ili dva neuspešna pokušaja trudnoće. Izdvajamo i za porodilje sa trojkama i četvorkama sredstva u iznosu od 100.000 dinara po detetu. Nastavićemo pažljivo da slušamo potrebe naših sugrađanki i sugrađana i da, u saradnji sa državom, doprinosimo sprovođenju populacione politike Republike Srbije. Naš cilj je da svaka porodica u Pančevu oseti sigurnost i podršku koju zaslužuje, jer porodica je stub i budućnost našeg grada – kazala je Sanja Patalov Stojadinović.


Manifestacija „Dani porodice“ se održava u saradnji sa Gradom Zrenjaninom, a pokrovitelj je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

(Pančevac / S. T.)

GRAD PANČEVO NA DANIMA PORODICE U PERLEZU: Predstavljene mere podrške porodici i turistička ponuda Pančeva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.