IZJEDNAČILE SE MINIMALNA ZARADA I POTROŠAČKA KORPA: Od 1. decembra povećanje penzija, aod 1. januara povećanje plata!

16:00

27.09.2024

Podeli vest:

pexels

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je Srbija po prvi put u istoriji izjednačila minimalnu zaradu sa visinom potrošačke korpe, a potom govorio o povećanju plata i penzija koje očekuje građane narednih meseci.

– Mi smo sada minimalnu zaradu prvi put u istoriji izjednačili sa visinom minimalne potrošačke korpe. Upravo kompromis koji smo napravili mi kao Vlada, poslodavci i sindikati. Dakle, neke stvari se pomeraju napred. Da li je lako, nije lako. Da li je sve idealno, pa nije idealno. A, da li vidite da se borimo, pa da borimo se iz dana u dan, pronalazimo rešenja za sve probleme građana.

– Da znaju građani, od 1. decembra idemo sa povećanjem penzija od 10,9 odsto, ove godine je bilo 14,8, od naredne godine, i to ne od 1. januara, jer kao što je predsednik Vučić zamolio uspeli smo u PIO fondu da nađemo prostor da to bude od 1. decembra. Još jedno dvocifreno povećanje penzija. Od od 1. decembra prosečna penzija u Srbiji biće 435 evra, u njihovo vreme bila je 202 evra. Nisu imali para ni da isplate te penzije koje su dugovali. Plate idemo od 1. januara sa povećanjem zarade u javnom sektoru od 8 odsto, za prosvetare, vaspitačice idemo 12 % – 50% više nego za druge upravo pokušavajući na takav način da pokažemo koliko nam je stalo da dalje ulažemo u prosvetu i obrazovanje naše dece. Pružimo se koliko smo dugački, ali gledamo da pokrijemo prioritete

(Informer)

BAKA MARE (86) PEČE ŠLJIVOVICU: Rakiju ću podeliti prijateljima! SAMA JE UBRALA TONU ŠLJIVA!

RK Dinamo ide sutra u Kragujevac po treću pobedu

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.