U „PANČEVCU”: Dodatak na mađarskom jeziku i obiman info

U „friškom” izdanju najstarijeg živog lokalnog nedeljnika na Balkanu Pančevke i Pančevce mogu pronaći važne informacije, najave događaja, reportaže...

21:44

03.10.2024

Podeli vest:

Pančevac

Ovonedeljno izdanje „Pančevca” na trafikama je od danas, 4. oktobra. U novinama smo objavili dodatak na mađarskom jeziku na osam strana, što će sigurno privući dodatnu pažnju pripadnika ove nacionalne zajednice.

Između ostalog, možete saznati i: kakve su odluke doneli predstavnici građana u lokalnom parlamentu na prvoj radnoj sednici Skupštine grada u novom sazivu; da li je loše vreme „istopilo” i med u košnicama; sve o keto dijeti; kako razmišlja Boro Majkić, dojučerašnji prvi vatrogasac u Južnom Banatu; program osamdesetog obeležavanja 6. oktobra, Dana oslobođenja Pančeva u Drugom svetskom ratu; šta sve možeš u Novom Selu kad umeš s brašnom; koliko građane koštaju popularni keš krediti; nove cene komunalnih usluga; šta ajvar i turšija znače Banaćanima; kada će doći na red vaša ulica za odnošenje kabastog otpada; sve o sportu i još mnogo, mnooogo toga…

Jedan od tekstova bavi se popustima za plaćanje računa za struju i gas. Vlada Srbije je donela novi pravilnik kojim se utvrđuju usklađeni iznosi mesečnih prihoda domaćinstava koji omogućavaju sticanje statusa energetski ugroženog kupca. Ovaj status donosi pravo na olakšice u plaćanju računa za struju i gas. Prema pravilniku, domaćinstva sa jednim članom koja imaju prihod do 24.211 dinara mogu ostvariti ovaj status. Za domaćinstva sa dva člana, granica je postavljena na 38.373 dinara, dok domaćinstva sa tri člana ne smeju imati prihod veći od 52.535 dinara.

Maksimalni mesečni prihodi za četiri člana iznose 66.697 dinara, a za pet članova 80.859 dinara. Za domaćinstva sa šest članova, prihod ne sme preći 95.021 dinar, dok se za svaku dodatnu osobu iznos povećava za 14.162 dinara.

Novi pravilnik stupio je na snagu 1. oktobra i zamenjuje prethodni pravilnik iz aprila. Ova promena prati kretanje indeksa potrošačkih cena i ima za cilj prilagođavanje kriterijuma trenutnoj ekonomskoj situaciji, omogućavajući većem broju građana da dobiju neophodne energetske olakšice.

(Opširnije u štampanom izdanju)

(Pančevac / S. T.)

PANČEVAČKI BUDŽET STAO NA 9,3 MILIJARDE DINARA Veći prihodi nisu slučajnost

80 GODINA OD OSLOBOĐENJA PANČEVA Izložba “Smrt fašizmu – sloboda narodu” 6. oktobra u Narodnom muzeju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.