ZADOVOLJAN SAM PREGOVORIMA Vučić: Važno mi je da smo istakli da Srbija ne očekuje da glavni ton priče bude na rudarenju

10:02

08.10.2024

Podeli vest:

Foto: Printscreen/RTV Pink

Predsednik Aleksandar Vučić obratio se iz Hamburga, posle učešća na panelu „Pregovori o novoj alijansi – odgovoran i kružni lanac snabdevanja baterijama“.

– Zadovoljan sam razgovorima, nastavićemo da radimo i važno mi je da smo i danas istakli da Srbija, ako budu garantovane sve mere ekološke zaštite, sigurnost zdravlja naših ljudi, ne očekuje da glavni ton priče bude na rudarenju, već na celokupnom vrednosnom lancu, što znači ogromnu prednost i ogromnu dobit za naše građene, što znači i fabiku katoda, fabriku baterija i fabriku električnih automobila, ali za nas je važno da ulazimo u te globalne asocijacije – rekao je predsednik.

– Ovo su bile dobre stvari, sada moramo za Tivat, tamo nas čekaju na sastanku Brdo Brioni procesa, a onda će biti zanimljivo, jer vidim da je Srbija glavna tema svih napada u Crnoj Gori, opet je Srbija kriva, i manje više ja, ali to je uobičajeno. Neki koji misle da mogu da se iživljavaju nad Srbijom svakodnevno, dobiće odgovor kakav zaslužuju, na licu mesta, ne bih to činio odavde iz Hamburga. To ću uraditi baš tamo gde to najmanje očekuju, gde su mislili da ih se plašim te da neću smeti da dođem, evo me dolazim i u lice ću im saopštiti sve što mislim – kazao je Vučić.

(Pančevac/Novosti)

VUČIĆ PROŠETAO ULICAMA HAMBURGA Slučajni prolaznici pozdravljali predsednika Srbije

VUČIĆ IZ HAMBURGA: Srećan sam što predstavljam Srbiju na izuzetno važnom i prestižnom globalnom događaju

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.