VUČIĆ POSLE PANLA NEW ALIANCE TALKS: Odlična prilika za sve nas koji smo se pridružili ovoj globalnoj alijansi

10:27

08.10.2024

Podeli vest:

Foto: Printscreen/Instagram: busucnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić podelio je utiske sa panela „New Alliance Talks – Responsible and Circular Battery Supply Chain“.

Predsednik je rekao da je ovo odlična prilika za sve one koji se pridružili ovoj globalnoj alijansi, i kada su u pitanju velike prilike, uvek treba razgovarati i o velikim izazovima koji predstoje.

– Kada je reč o rudarenju, sirovinama, mineralima i retkim metalima, moramo sa našim narodom da razgovaramo i o socijalnoj koheziji i o ukupnom lancu vrednosti. Ovde se ne radi samo o rudarstvu, nego i o našoj zajedničkoj budućnosti, jer moramo da proizvodimo sve što nam je za tu budućnost potrebno. To je važno za Nemačku, za svet, ali i za sve nas. Moramo da imamo u vidu da ćemo se svi suočavati sa nedostatkom električne energije i to je nešto za šta moramo da se pripremimo – navodi se u objavi na društvenoj mreži Instagram.

Spomenuo je i važnost razgovora o ekonomskim pitanjima.

– U današnjem svetu, u kojem svi mogu da govore o različitim političkim presedanima, važno je da razgovaramo o ekonomskim pitanjima, koja će nam pomoći da definišemo našu budućnost, da stvorimo bolje ekonomsko okruženje, da se borimo protiv siromaštva, ali i da naši građani budu mnogo bogatiji nego pre. To će napraviti i bolje okruženje za političke razgovore i najverovtnije će nam pomoći da izbegnemo buduće ratove – dodaje.

– Srbija je uvek bila i biće pouzdan partner, a to očekujemo i od drugih. Radujemo se saradnji sa našim prijateljima iz Zambije i Afrike, a nemačkim domaćinima poručujem da se nadam da ćemo moći da računamo na vašu podršku, ne samo ekonomsku, već i političku, u susret različitim vrstama izazova. Moramo da gledamo u budućnost, a ne na dnevne probleme. Smatram da zajedno možemo da rešimo sva pitanja. Hvala vam što ste nas ugostili i možete da računate na Srbiju, ako i mi budemo mogli da računamo na vas – rekao je predsednik.

(Pančevac)

ZADOVOLJAN SAM PREGOVORIMA Vučić: Važno mi je da smo istakli da Srbija ne očekuje da glavni ton priče bude na rudarenju

VUČIĆ PROŠETAO ULICAMA HAMBURGA Slučajni prolaznici pozdravljali predsednika Srbije

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.