Pupinov jubilej: Uručena priznanja izuzetnim mladim ljudima

Povodom 170 godina od rođenja Mihajla Pupina dodeljene nagrade najuspešnijim učenicima Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin” iz Pančeva

16:59

09.10.2024

Podeli vest:

Gradska uprava
Gradska uprava

U Idvoru u Domu kulture „Mihajlo Pupin” svečanom akademijom, kao i dodelom nagrada najuspešnijim učenicima Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin” iz Pančeva, obeležena je 170. godišnjica rođenja Mihajla Pupina, velikog srpskog naučnika i pronalazača. Maja Gojković, predsednica pokrajinske Vlade, zvanično je otvorila manifestaciju koja se održava u opštini Kovačica pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, a u saradnji sa Fondom „Mladen Selak” i Fondacijom „Mihajlo Idvorski Pupin”.

Mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje, imala je čast da zajedno sa predsednikom Upravnog odbora RCT-a „Mihajlo Pupin” Jovanom Lazarovim, uruči priznanja ovim izuzetnim mladim ljudima.

Članica Gradskog veća je rekla:

– Zadovoljstvo mi je što smo danas ovde da proslavimo uspehe i trud naših najuspešnijih učenika i polaznika Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin”. U ime Grada Pančeva i u svojstvu člana Gradskog veća zaduženog za obrazovanje, iskreno vam čestitam na prestižnim nagradama za postignute rezultate na takmičenjima. Vaš uspeh na takmičenjima, kako na lokalnom, tako i na republičkom i međunarodnom nivou, predstavlja izvanredan rezultat iza kog stoje sati posvećenog rada, truda, upornosti, ali i podrška vaših mentora i porodica. Vi ste primer svima nama koliko je važno ulagati u obrazovanje, nauku i talente. Grad Pančevo se ponosi vašim postignućima, jer svaka vaša pobeda nije samo lični uspeh, već i uspeh čitave zajednice.

Dobitnici nagrada su: Milica Gagić, Andrea Jovanović, Vukašin Stan, Dušan Mladenović, Majda Starčev, Luka Stefanov, Katarina Markov, Vera Mihailović, Aleksandra Jevtović, Dunja Kostić, Dušan Milojević, Gabriel Lalić, Hana Tadić, Ana Vlajković, Sandra Ilić i Petar Vračar.

Dodala je:

– Vi ste dokaz da ulaganje u mlade ljude i njihovo obrazovanje donosi rezultate koji oblikuju našu budućnost, a Grad Pančevo će nastaviti da ulaže u obrazovanje kako bismo stvorili još bolje uslove za sticanje novih znanja, razvijanje talenata i veština za dalji profesionalni razvoj. Dragi dobitnci nagrada nastavite da sledite svoje snove, jer ste vi ti koji će oblikovati budućnost našeg grada, naše zemlje i sveta u kojem živimo, a Grad Pančevo će nastaviti da vas podržava na tom putu.

Ove godine nagrađeno je 16 polaznika Regionalnog centra za talente koji su ostvarili zapažene uspehe na državnim i međunarodnim takmičenjima, što je još jedan pokazatelj da Pančevo ostaje središte mladih talenata.

 

Prvi veliki međunarodni skup u Idvoru, posvećen Pupinu održan je 1979. godine. Od tada pa do danas, kada obeležavamo i 100 godina od kako je naš velikan postao prvi čovek sa ovih prostora koji je dobio prestižnu Pulicerovu nagradu, 9. oktobar ima posebno mesto u kalendaru.

(Pančevac / S. T.)

BRAVO ZA PANČEVAČKE ISTRAŽIVAČE! Polaznici RC Mihajlo Pupin zaista su briljirali!

BONUS VIDEO

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.