5 NOVIH HOLTER APARATA Već od danas u upotrebi u Opštoj bolnici Pančevo

22:00

14.10.2024

Podeli vest:

Foto: Printscreen/RTV Pančevo

Novih pet holter aparata koji su bili veliki deficit u Opštoj bolnici , kupljeni su zahvaljući sredstvima Pokrajinske vlade i već se od danas postavljaju pacijentima. Zahvaljući novim holterima pacijenti će mnogo brže moći da obave 24 snimanje i dobiju dijagnozu.

Na snimanje holterom čekalo se više meseci u Opštoj bolnici razlog, a je bio mali broj aparata . Nažalost kako raste broj kardiovaskularnih bolesnika potrebe za ovom vrstom dijagnostike bile su sve veće. Od dela novca koji je Pokrajinski sekeretarijat za zdravstvo izdvojio za pančevačku bolnicu kupljeno je pet EKG holtera, rekao je dr Stanislav Milošević, načelnik

– Stigla su pet rekordera za holter EKG-a i dva rekordera za holter krvnog pritiska sa novim čitačkim jedinicama do sada smo imali jednu čitačku jedinicu pa je samo jedan lekar mogao da čita rezultat i dve nove licence za rad.Imali smo samo dva rekordera i bilo je dosata problema a potrebe su bile dosta velike.

U petak su stigli holeteri, prvi pacijentima su već u ponedeljak prikačeni i nosiće ih 24 sata , na taj način će se pratiti rad srca, puls, krvni pritisak i lakše postaviti dijagnoza, istakao je dr Milošević .

-Od danas smo krenuli da zovemo pacijente sa liste čekanja da stavljamo nove holetere.Postoje dva stara rekordera i pet novih koji se pune na struju tako da ćemo dnveno moći pet do šest pacijenta da kontrolišemo.

Holter EKG aprati 24 sata snimaju rad srca i posebno su značajni kod pacijenta koji imaju krize svesti a razlog je nepoznat , takođe je neophodan za pacijente koji imaju aritmije koje mogu da ugroze život .Takođe su stigli holteri za merenje krvnog pritiska posebno kod osoba koje nemaju stalno povišene vrednosti krvnog pritiska .Na osnovu merenja pritiska tokom dana i noći dolazi se do tačne dijagnoze da li pacijent ima hipretenziju.

(Pančevac/RTV Pančevo)

VELIKA POBEDA ZDRAVSTVENOG SISTEMA SRBIJE: Lista čekanja za skener više ne postoji

DOM ZDRAVLJA PANČEVO: Najsavremeniji mamograf počeo sa radom

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.