PODSTICAJI ZA NOVE ZASADE VOĆA I HMELJA Do ovog datuma se PODNOSE ZAHTEVI

22:00

15.10.2024

Podeli vest:

RINA

Zah­te­vi za ostva­ri­va­nje pra­va na pod­sti­ca­je za in­ve­sti­ci­je u fi­zič­ku imo­vi­nu po­ljo­pri­vred­nog ga­zdin­stva kroz po­dr­šku po­di­za­nja vi­še­go­di­šnjih pro­iz­vod­nih za­sa­da vo­ća­ka i hme­lja za 2024. pod­no­se se do 17. ok­to­bra.

Ka­ko je na­ve­de­no u jav­nom po­zi­vu, naj­vi­ši ukup­ni iz­nos pod­sti­ca­ja u jed­noj ka­len­dar­skoj go­di­ni je tri mi­li­o­na di­na­ra.

Pod­sti­ca­ji se ostva­ru­ju za no­ve pro­iz­vod­ne za­sa­de po­dig­nu­te u če­tvr­tom kvar­ta­lu 2023. ili u pr­vom i dru­gom kvar­ta­lu ove go­di­ne, osim za za­sa­de ja­go­da ko­ji mo­gu bi­ti po­dig­nu­ti i u tre­ćem kvar­ta­lu 2024. Uslov je i da in­ve­sti­ci­ja ko­ja je pred­met zah­te­va za pod­sti­ca­je bu­de u pot­pu­no­sti re­a­li­zo­va­na u pe­ri­o­du od 1. ja­nu­a­ra 2023. do da­na pod­no­še­nja zah­te­va, dok in­ve­sti­ci­ja u na­bav­ku na­slo­na i pri­pa­da­ju­ćih ele­me­na­ta kod pro­iz­vod­nih za­sa­da kod ko­jih se na­slon ne po­sta­vlja u pr­voj go­di­ni mo­že bi­ti u pot­pu­no­sti re­a­li­zo­va­na do 30. ju­na 2025.

Opre­de­lje­na sred­stva ovim po­zi­vom za na­bav­ku sad­ni­ca vo­ća­ka i hme­lja su 2,5 mi­li­o­na di­na­ra, na­slo­na za pro­iz­vod­ne za­sa­de vo­ćaka i hme­lja 825.000 di­na­ra, pri­pre­mu i ob­ra­du ze­mlji­šta, ko­pa­nje ja­mi­ća za sad­nju, od­no­sno za na­bav­ku sup­stra­ta sa ser­ti­fi­ka­tom za pro­iz­vod­ne za­sa­de bo­rov­ni­ce ili ma­li­ne sa po­sta­vlje­nim sad­ni­ca­ma u sak­si­ja­ma, kao i sup­stra­ta za kla­sič­ne za­sa­de bo­rov­ni­ca ili ma­li­na na ban­ko­vi­ma su 375.000 di­na­ra.

(Dnevnik)

DVODNEVNO OKUPLJANJE U VALJEVU: Na skupu etnologa učestvovali i Pančevci

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.