BOŽIĆ SA INTERRESORNOM KOMISIJOM: Značajna posvećenost u pružanju podrške najugroženijim kategorijama

18:03

23.10.2024

Podeli vest:

Foto: Grad Pančevo

Tatjana Božić, članica Gradskog veća Pančeva zadužena za obrazovanje i članovi komisije za procenu potrebe za dodatnom obrazovnom, zdravstvenom i socijalnom podrškom deci i odraslima, održali su sastanak u Zelenom salonu zgrade Gradske uprave Pančeva.

Komisija koja je predstavila izveštaj o radu za period od 1. januara 2024. godine, zaključno sa 30. septembrom 2024. godine se sastoji od predstavnika obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite, odnosno defektologa-oligofrenologa, socijalnih radnika, specijalista pedijatrije i psihologa.

Interresorna komisija Grada Pančeva je tokom ove godine održala 54 sednice i obradila ukupno 224 zahteva za procenu potreba za pružanje dodatne obrazovne, zdravstvene i socijalne podrške detetu, učeniku, kao i odraslom čoveku. Takođe, u tom periodu je predloženo ukupno 418 mera, među kojima su najčešće predložene mere individualni rad sa logopedom, individualni rad sa defektologom-oligofrenologom, reedukatorom psihomotorike i usluga ličnog pratioca.

U dosadašnjem radu komisija je pokazala značajnu posvećenost u pružanju podrške najugroženijim kategorijama. Među predloženim merama je i obrazovanje po izmenjenim programima, kao i druge forme socijalne i zdravstvene podrške.

Takođe, u cilju podizanja svesti o potrebama ovih grupa, komisija planira organizovanje radionica i informacionih sastanaka za roditelje i stručnjake, gde će biti predstavljene mogućnosti i resursi dostupni u okviru sistema podrške. Ove aktivnosti će pomoći u unapređenju komunikacije i saradnje između različitih službi i roditelja, što je ključno za uspešnu realizaciju predloženih mera.

Grad Pančevo će i u budućnosti nastaviti da razvija i unapređuje obrazovne, zdravstvene i socijalne usluge kako bi realizovao projekte koji će poboljšati uslove života svih sugrađanki i sugrađana.

(Pančevac/ePančevo)

Zajedno protiv ambrozije: Ovo su rezultati projekta za bolji vazduh Pančeva

Grad Pančevo nagradio najbolje studente

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.