Ceca Sremica pravi čokoladu sa pravim domaćim čvarcima: Sve radi ručno i sve što napravi odmah plane

18:00

21.05.2025

Podeli vest:

Foto: RINA
Foto: RINA

VOJKA: Čitav svet trese groznica zvana „Dubai čokolada“ i verovatno da je malo onih i u Srbiji što nisu probali ovaj slatkiš koji je tokom poslednjih meseci postao jedan od najpopularnijih na planeti. Međutim, malo je onih koji znaju da i mi imamo čime da se ponosimo i da Svetlana Nikolin iz Vojke u Sremu pravi neverovatan delikates na srpski način – čokaladu sa čvarcima.

– Ideja je nastala iz čiste radoznalosti i želje da spojim dve stvari koje obeležavaju Srem – čvarke kao simbol domaće, stare kuhinje, i čokoladu kao nešto nežno, slatko i savremeno. Pomislila sam zašto ne bih spojila nespojivo? I tako je krenulo eksperimentisanje dok nisam došla do savršene mere, rekla je za RINU Ceca Sremica.

Foto: RINAFoto: RINA

Kako bi napravila ovaj neobični slatkiš Ceca koristi kvalitetnu mlečnu čokoladu i domaće, hrskave čvarke koji se seckaju ručno.

– Proces je potpuno ručni – od topljenja čokolade, preko ukomponovanja čvaraka, do sipanja u kalupe. Sve radim pažljivo i sa puno ljubavi, bez industrijske proizvodnje. Ukus je iznenađujuće je dobar! Slano-slatko, sa teksturom koja puca pod zubima. Prvo osetite kremastu čokoladu, a onda blagi šmek čvaraka. Ljudi se iznenade koliko lepo funkcionišu zajedno – ukusi se ne tuku, već dopunjuju, kaže Ceca.

Za kratko vreme njena čokalada je postala apsolutni hit, pa je naručuju građani Srbije, ali  mnogi naši ljudi koji žive u inostransvu i to kao poklon. Ova Sremica da se svi oduševe kad probaju slatkiš sa čvarcima.

Foto: RINAFoto: RINA

– Uvek je prvo reakcija: „Čvarci i čokolada?!“  ali posle zalogaja, dolazi „Pa ovo je stvarno dobro!“ To je ono što me najviše raduje kada razbijemo predrasude i vidimo osmeh na licu. Čokolada je postala naš hit proizvod i nešto po čemu nas ljudi prepoznaju. Naručuju je kao poklon, ali i za sebe, kad žele nešto stvarno drugačije, kaže Svetlana.

Iako se pravi ručno od kvalitetne mlečne čokalade i domaćih čvaraka, Cecin delikates nije preskup poput famozne Duabi čokolade.

– Cena je 250 dinara za tablu od 100 grama. To je pristupačna cena za nešto što je ručno pravljeno, posebno i drugačije  i što svakog nasmeje i iznenadi, poručuje uz osmeh Ceca Sremica.

(RINA)
PČELNJI OTROV U MELEMU: Marina od jednog nesvakidašnjeg sastojka pravi lek

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.