STABILNO I SUVO VREME: Danas će biti više sunca, najviša dnevna do 13 stepeni. Evo kakvo nas vreme očekuje do kraja nedelje

08:19

15.02.2023

Podeli vest:

Pančevac

Posle maglovitog jutra na severu i zapadu zemlje, u većini krajeva Srbije danas se očekuje sunčano i malo toplije vreme nego što je bilo prethodnih dana, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najviša temperatura danas od 7 do 13 stepeni Celzijusa. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar.

Printscreen/RHMZ

U Beogradu će se magla ponegde zadržati i do sredine dana, zatim će biti sunčano i najviše 9 stepeni.

Najhladnije i danas na Kopaoniku, gde je – 6 stepeni, a hladno jutro osvanulo je i u Somboru gde je izmereno – 5 stepeni. U Kikindi, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Zaječaru i Crnom vrhu bilo je – 3 stepena, Paliću, Novom Sadu, Zlatiboru, Sjenici – 2, a u ostalim krajevima temperature su bile u plusu. Najtoplije je u Negotinu, gde je trenutno 5 stepeni.

Printscreen/RHMZ

Stabilno vreme sa slabim vetrom do petka će usloviti čestu pojavu magle u nizijama, po kotlinama i dolinama reka, koja je ovog jutra češća u Vojvodini, zapadnoj Srbiji i Beogradu, a u četvrtak očekuje se i u ostalim krajevima. Uz maglu se očekuje i slab jutarnji mraz, ali će dnevna temperatura biti u porastu.

Printscreen/RHMZ

Najtoplije će biti u petak i za vikend, uz dnevne temperature u većini mesta od 13 do 19 stepeni. Uslova za kratkotrajnu kišu biće samo na severoistoku Srbije. Zapadni i jugozapadni vetar biće u pojačanju, pa se jutarnje magle krajem sedmice ne očekuju, ali će se usled porasta temperature intenzivirati topljenje snega u planinskim predelima, najavio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Printscreen/RHMZ

Biometeorološka prognoza za Srbiju za sredu, 15. februar

Očekivane biometeorološke prilike izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima, srčanim i psihičkim bolesnicima. Razdražljivost i neraspoloženje su moguće meteoropatske reakcije.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.