VLADIMIR SOLOVJOV ŠOKIRAO IZJAVOM NA RUSKOJ JAVNOJ TELEVIZIJI: Danas svi histerišu jer rakete iz Belorusije do Londona stižu za devet minuta

10:51

08.11.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt/VideoFromSpace

Voditelj na ruskoj javnoj televiziji Vladimir Solovjov istakao je kako su ruske hipersonične rakete sposobne da pogode London za samo 9 minuta nakon lansiranja.

Ruska strana tvrdi da strateška prednost raketa zvanih Kinžal, koje su duge oko osam metara, leži u tome što lete veoma brzo i visoko, ali pritom ostaju manevarske. Svoju metu uništavaju konvencionalnom bojevom glavom težine do 480 kilograma ili nuklearnom bojevom glavom.

Ove nedvosmislene ruske pretnje Velikoj Britaniji dolaze nedugo nakon objave rezultata službene istrage Kremlja o sabotaži gasovoda u Baltičkom moru. Rusija je optužila Britance za sabotažu gasovoda Severni tok, ali i za učestvovanje u ukrajinskom napadu na rusku flotu u Crnom moru.

„Danas svi histerišu jer rakete iz Belorusije u London mogu da stignu za 9 minuta“, rekao je Solovjov.

Inače, Solovjov je na Zapadu označen kao ključni propagandista Putinovog režima. Neretko u svojim emisijama iskazuje snažnu podršku politikama Kremlja i preti zapadnim državama i Ukrajini.

„Projektil Kinžal, ima domet od preko 2.000 km i može da postigne brzinu 12 puta veću od brzine zvuka, 9 minuta i zdravo Londonu ili, bolje rečeno, zdravo i doviđenja, London”, dodao je Solovjev.

Priznao je da se Rusija suočava s određenim problemima.

Poručio je da svako u skladu sa svojim kapacitetima i znanjima mora da doprinese rešavanju problema jer će Rusija tek tada biti spremna da pobedi.

„Vojnici treba da se bore, diplomate da pregovaraju, politolozi da raspravljaju i da predlažu rešenja“, zaključio je.

B92.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.