Auto Centar Zoki
Auto Centar Zoki

PRIŠTINA MORA DA PRISTUPI FORMIRANJU ZSO Poručila premijerka Brnabić u Parizu

21:24

29.11.2022

Podeli vest:

printscreen/RTS

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić poručila je večeras u Parizu, nakon sastanka sa premijerkom Francuske Elizabet Born, da naša zemlja ima punu podršku Francuske da sporazumi koje su potpisali Beograd i Priština moraju da se sprovedu.

Brnabić je u obraćanju novinarima nakon sastanka u palati Matinjon istakla da Priština mora da sprovede Briselski sporazum i pristipi formiranju Zajednice srpskih opština, jer bez toga nema smisla razgovarati o drugim predlozima.

Ona je, odgovarajući na pitanje novinara da li je bilo reči o francusko-nemačkom predlogu za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, rekla da upravo zbog toga što jedna strana na Kosmetu krši dosadašnje sporazume o normalizaciji i odbija da ih implementira nema smisla razgovarati o novim predlozima.

Nismo razgovarali o tom predlogu zato što je pre bilo kakvih novih predloga i bilo kakvih razgovora o novim sporazumima nepohodno, sasvim prirodno i logično, da se u potpunosti implementiraju postojeći sporazumi, ponovila je premijerka.

Brnabić je naglasila da je na sastanku istaknuto da Srbija ima punu podršku Francuske da potpisani sporazumi moraju da se sprovedu.

Prema njenim rečima, tokom susreta je najviše bilo reči o produbljivanju ekonomskih odnosa između Srbije i Francuske, uz ocenu da je dosadašnja saradnja dveju zemalja na izuzetno visokom nivou.

Ona je podsetila na to da su u Srbiju došle i investirale mnoge francuske kompanije – od „Vansija“, koji upravlja Aerodromom „Nikola Tesla“, preko „Sueza“, koji rukovodi deponijom „Vinča“, do kompanije „Mišlen“, koja peti najveći izvoznik u Srbiji.

Na sastanku je bilo reči i o evrointegracijama Srbije, prenela je premijerka i podvukla da Francuska pruža kontinuiranu podršku Srbiji na evropskom putu.

Brnabić je dodala da je sa Born razgovarala i o izmenama Ustava u oblasti pravosuđa, zakonima koji treba da se promene, slobodi medija i borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Elizabet Born je predsednicu Vlade dočekala ispred palate Matinjon, uz Gardu, na crvenom tepihu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.